Взяти участь у таких змаганнях погодилися 12 зголоднілих сміливців. Як це було – бачила і кореспондент "5 каналу" Олеся Боровик.

Варені, на пару, смажені. Білі, рожеві та жовті – вареники з різною начинкою та розміром готують просто неба.
"І макова начинка, і солона картопляна, і шоколад, і яйце з кропом. На цей раз ми трошки відійшли від концепту, бо ми звикли, що вареники варені, а вони у нас смажені. І навіть звичайні ліниві вареники також смажені. Це новинка", – розповідає учасниця фестивалю Тетяна Степанова.

Фестиваль вареників традиційний у Сумах. Під час свята проводять майстер-класи з приготування національної страви.
"Найелементарніший рецепт вареників складається із води, солі, борошна. Ми пропонуємо натуральні барвники із ягід вишні та абрикосу. Це надає гарного вигляду та є цікавим та незвичайним", – ділиться секретом смачних вареників студентка магістратури факультету харчових технологій Аліна Ляшенко.

Цього року зорганізували ще й конкурс із поїдання вареників. Цю розвагу назвали по спортивному – чемпіонат. До старту підготувалися двадцятеро учасників. На швидкість повинні з'їсти шість вареників. Менш ніж за хвилину першим упорався молодик Дмитро.
Загалом під час фестивалю зліпили майже дві тисячі вареників. Ними смакували усі відвідувачі свята.
Олеся Боровик, Суми, "5 канал"
Дивіться також фотогалерею:
Трюфелі, шампанське й метелики із золота: у США презентували особливе морозиво – ФОТО