5.ua

Суд вирішив потримати Маркова за гратами 2 місяці [відео]

    До 20 грудня екс-депутат Ігор Марков перебуватиме під вартою. Такий вердикт Печерського райсуду столиці. Заґратувати його просила прокуратура. Натомість, адвокат затриманого пропонував внести за свого підзахисного заставу, яку визначить суд. 

    Позбавлений депутатського мандата Ігор Марков не визнавав себе винним у хуліганстві та побитті націоналістів у 2007 році. Про це він заявив під час засідання суду. До початку зібрання Марков повідомив, що оголосив голодування і попросив, щоб йому привезли зубну щітку та спортивний костюм - бо переконаний, що його заґратують.

    Олександр Казарновський, адвокат Ігоря Маркова: «Они же могут придумать все, что угодно, даже что он возле детского сада дорогу перешел на красный свет. Мы практически уверены в том, что его везут сюда исключительно с целью его ареста и опредеделения в СИЗО минимум на 2 месяца. Наши дальнейшие действия – если будет арест, то мы будем обжаловать его в Апеляционном суде города Киева и будем жаловаться на нарушение его прав и гарантированных европейской конвенцией защиты свобод».

    Напередодні екс-депутата вже допитали в одеському главку міліції. Потому доправили літаком до Києва. В Одесі підтримати колишнього депутата до міського головвідділу міліції прийшли близько півтисячі людей. Нічні акції протесту закінчилися сутичками із міліцією. За фактом штурму відкрили кримінальні провадження.

    Ігоря Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, які у 2007-му виступали проти встановлення у місті пам’ятника Катерині ІІ.

    Володимир Шаблієнко, речник ГУ МВС в Одеській області: «Встановлені найактивніші порушники громадського порядку. Наразі затримано чотири учасники. Приймаються заходи щодо притягнення їх до відповідальності. До медичних закладів за допомогою звернулися шість працівників міліції та одна цивільна особа. Будь-яких заяв до органів внутрішніх справ щодо отримання тілесних ушкоджень від представників засобів масової інформації – немає».

    Попередній матеріал
    Затриманих в Індії українців посадили у спеціальну тюрму для іноземців
    Наступний матеріал
    Депутати Київради під захистом міліції проголосували 130 земельних питань [відео]
    Теги:
    Loading...