Окупація Криму
Окупація Криму www.youtube.com

Прокуратура Криму ініціює суд проти окупанта за прикладом Нюрнберга

Ми впевнено крокуємо до початку розслідування в Гаазі злочинів, які вчиняють у Криму, запевнив прокурор Гюндуз Мамедов

Прокуратура АР Крим планує ініціювати міжнародний трибунал проти окупаційної влади півострова за прикладом Нюрнберзького процесу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства. 

Як стало відомо, на початку року прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов поставив завдання перед працівниками відомства: сформувати доказову базу для розгляду фактів, пов'язаних із воєнними злочинами, а саме – геноцидом та злочинами проти людяності, які вчиняють окупанти на території півострова Крим, в Міжнародному кримінальному суді.

"Наша мета: ініціювати міжнародний судовий процес проти окупаційної влади за прикладом Нюрнберзького процесу. До відповідальності повинні бути притягнені не лише виконавці, а й ті, хто віддавав злочинні накази", – заявив Мамедов.

Також він повідомив, що нині, за сприяння неурядових правозахисних і громадських організацій, підготовлено перше інформаційне повідомлення, яке незабаром направлять до Міжнародного кримінального суду. Ще одне повідомлення знаходиться на завершальній стадії.

"Тобто, можу відверто запевнити, що ми впевнено крокуємо до початку розслідування у Гаазі злочинів, які вчиняють у Криму, та сподіваюся на міжнародний судовий процес, подібний до Нюрнберзького процесу", –резюмував прокурор АР Крим.

Тим часом, у повідомленні нагадують, що з часів судового процесу над колишніми керівниками гітлерівської Німеччини в Нюрнберзі минуло понад 20 років, однак і сьогодні на території окупованого Криму "ми майже щодня спостерігаємо факти жорстокого придушення опору наших громадян проти окупації півострова, незаконні затримання та обшуки, примусове переселення корінного населення, витіснення української мови з усіх сфер суспільного життя, перешкоджання проведенню релігійних обрядів та інші порушення прав людини".

Дивіться також фотогалерею за темою: 

 

У Санкт-Петербурзі відбулась акція "Крим - це Україна!" – фоторепортаж

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Попередній матеріал
Посилений режим: завтра в Києві додатково патрулюватимуть 2000 правоохоронців
Наступний матеріал
Смертельне ДТП у Харкові: слідство перебуває на завершальній стадії – поліція
Loading...