МЗС України
МЗС України Фото МЗС України

МЗС України: Маємо докази, що 13 російських дипломатів – це представники спецслужб

    26 березня Україна на знак солідарності з британськими партнерами і трансатлантичними союзниками заявила про видворення 13-х російських дипломатів

    Російські дипломати, про висилку яких раніше повідомив Президент України, є представниками спецслужб РФ. Про таке заявила речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає "112 Україна" .

    "Ми отримали всі докази, ці 13 (дипломатів – ред.) є представниками російських спецслужб. Найближчим часом відбудеться їх видворення з території України. Буквально зараз відбудеться вручення відповідної ноти тимчасово повіреному РФ в Україні про видворення цих дипломатів і оголошення їх персонами нон грата", – повідомила Беца.

    Вона підтвердила: "В дусі солідарності з нашими британськими партнерами, трансатлантичними партнерами, європейськими союзниками, ми сьогодні разом з компетентними органами ухвалили рішення про видворення з української території 13-х російських дипломатів з тих небагатьох, що залишилися...".

    За її словами, це лише початок дії щодо РФ у відповідь на її агресію.

    "Це тільки початок тієї політики стосовно Росії, що призведе до її подальшої ізоляції через зневагу до міжнародного права, порушення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, використання забороненої зброї на території іншої держави. Звичайно, потрібно посилити санкційні важелі щодо РФ, і всі партнери це розуміють", – наголосила речниця МЗС України.

    Читайте також: "Світ не пробачить": понад 20 країн світу застосували до РФ "дипломатичні санкції" через "справу Скрипаля"

    Як інформував 5.UA, 26 березня Україна на знак солідарності з британськими партнерами і трансатлантичними союзниками заявила про видворення 13-х російських дипломатів, про що повідомив Президент Петро Порошенко. Причиною цього стала "цинічна хімічна атака в Солсбері".

    Попередній матеріал
    Нова зустріч: Дні "Дня" у Прилуках
    Наступний матеріал
    Зачинені двері, палаючий пластик, їдкий дим: що відомо про моторошну пожежу в Кемерово
    Loading...