Олена Зеркаль
Олена Зеркаль Facebook / Lana Zerkal

Зеркаль звільнилася з "Нафтогазу" та прокоментувала ситуацію з "Північним потоком-2"

    Читайте по-русски
    Ситуація щодо російського газогону наразі непроста, "якщо не критична", вказала ексрадниця

    Радниця голови правління компанії "Нафтогаз Україна" Олена Зеркаль залишила компанію. Про те, що забрала трудову книжку, повідомила в себе на Facebook-сторінці.

    "Трудова книжка сьогодні в мене в руках, період роботи в "Нафтогазі" завершено. Це був рік роботи з чудовою командою, яка працювала в міжнародних арбітражах проти Росії та забезпечувала спротив побудові "Північного потоку-2", – написала вона.

    Зауважила також, що ситуація щодо російського газогону наразі непроста, якщо не критична. Водночас вона вірить, що вікно можливостей для України ще не закрите.

    "Щоб добігти цю останню милю боротьби саме зараз необхідним є об'єднання зусиль політиків на чолі з президентом та професійна і злагоджена робота дипломатичних команд та команд юристів. Всіх, кому небайдужа Україна, яка розвивається європейським шляхом. Дуже сподіваюсь, що нова команда дослухається до наших порад і продовжить ефективну боротьбу проти ПП2", – резюмувала вона.

    У "Нафтогаз" Зеркаль прийшла торік. До цього – з 2014 до 2019 роки – обіймала посаду заступниці міністра закордонних справ. Очолювала українську делегацію в Міжнародному суді ООН у Гаазі, де відбувалися громадські слухання за позовом України проти Росії.

    Нагадаємо, 28 квітня Кабмін звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління "Нафтогазу". Новим головою призначили Юрія Вітренка, який раніше так і не зміг стати віцепрем'єром і міністром енергетики.

    У США такий крок назвали порушенням принципів корпоративного управління, а посли країн G7 застерегли від політичного втручання в управління НАК. ЄС і міжнародні фінансові організації теж висловили серйозне занепокоєння через втручання в роботу "Нафтогазу".

    А вже 1 травня члени наглядової ради "Нафтогазу" оголосили, що достроково йдуть у відставку.

    Попередній матеріал
    "Іншого рішення я ухвалити не міг": прокурор САП пояснив, чому закрив справу "Роттердам+"
    Наступний матеріал
    В Україну прибуло 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoronaVac
    Loading...