Про це повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.
"Доступ української яловичини на китайський ринок офіційно відкрито. Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів і Генеральна адміністрація з нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР (AQSIQ) підписали Протокол інспекційних, карантинних і ветеринарно-санітарних вимог щодо експорту замороженої яловичини з України до КНР", – йдеться в повідомленні.
За інформацією Держпродспоживслужби, на початку червня голова відомства Володимир Лапа здійснить робочий візит до КНР, під час якого планує продовжити діалог та обговорити питання, які цікавлять обидві сторони.
"Ми перебуваємо в постійній комунікації та спільній роботі. І підписання протоколу – це результат кропіткої та напруженої роботи на усіх рівнях", – зауважив Володимир Лапа.
Перший заступник міністра AQSIQ Мей Кебло у свою чергу відзначив, що Китай має великий відкритий ринок, який потребує високоякісних продовольчих товарів, у тому числі і з України.
У повідомленні також зазначено, що наразі Держпродспоживслужба і представники AQSIQ займаються погодженням фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту низки української аграрної продукції на ринок Китаю. Зокрема йдеться про постачання соняшникового шроту, бурякового жому, молочних продуктів, м'яса птиці, яєць, меду та інших продуктів.