ditvora.com.ua

У Мінсоцполітики пояснили, чому на субсидії виділили менше грошей

    Читайте по-русски
    Порівняно з бюджетом 2019 року – у проєкті на 2020-й видатки на субсидії зменшилися на 7,5 млрд грн

    Витрати Державного бюджету на субсидії в 2020 році зменшили через зростання доходів громадян. Таке пояснення надало Міністерство соціальної політики на офіційному сайті.

    "Якщо порівнювати із цифрами, включеними у бюджет на цей рік (55,1 млрд грн), то закладені 47,6 млрд грн – справді менше. Але це скорочення спричинено винятково економічними факторами: за рахунок індексації пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму доходи українців зросли. Відповідно, зменшився і розмір субсидій, які держава виплачувала громадянам", – йдеться у повідомленні.

    У відомстві запевняють, що запланованих витрат вистачить на всіх одержувачів субсидій. Також у Мінсоцполітики додали, що насправді вже цього року парламент вніс зміни до бюджету, якими зменшив витрати на субсидії до 47 млрд грн – "яких достатньо". Тобто, фактично ніякого "скорочення" немає".

    Збільшення рівня мінімальної зарплати та індексація пенсій призведе до зростання доходів, відповідно, кількість домогосподарств, які мають право на субсидію, буде скорочуватися, додають у відомстві.

    В уряді зазначають, що у зв'язку зі збільшенням рівня мінімальної зарплати та індексацією пенсій – доходи українців і далі зростатимуть, тож кількість домогосподарств, які матимуть право на субсидію, і далі скорочуватиметься.

    Нагадаємо, у Кабміні відповіли, хто з українців може отримати субсидію.

    Попередній матеріал
    У Фінляндії під час нападу в училищі загинула українка – МЗС
    Наступний матеріал
    До порту Одеси увійшов новозбудований артилерійський катер – фото
    Loading...