Хорват: МВФ може припинити видачу кредиту, якщо Україна буде порушувати узяті на себе зобов`язання

    Міжнародний валютний фонд може припинити видачу кредиту Україні, якщо вона буду порушувати узяті на себе зобов`язання. Найважливішим критерієм для виділення наступного транша буде рівень бюджетного дефіциту. А використання грошей від МВФ контролюватиме - Нацбанк. Про це напередодні в ефірі 5-го каналу заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Балаш Хорват.
    Балаш Хорват, постійний представник МВФ в Україні: "Якщо витрати бюджету будуть великі – тоді уряд повинен буде знайти кошти з цих витрат, – вони повинні бути зменшені, і рівень дефіциту повинен бути зменшений. Якщо дефіцит буде значно більше рівня, з яким ми згодні, то це стане проблемою, і Виконавча рада МВФ може ухвалити рішення, що Україна не може одержати наступний транш доки ця проблема не буде вирішена".

    Нагадаємо, Міжнароднйи валютний фонд виділив Україні 16 з половиною мільярдів доларів, для боротьби зі світової фінансовою кризою. Напередодні Віктор Ющенко заявив, що перший транш у розмірі 4 з половиною мільярдів Україна може отримати вже у найближчих 5 днів. Глава держави зазначив: він особисто контролюватиме реалізацію антикризових заходів.
    Попередній матеріал
    Порошенко: Рівень інфляції в Україні буде нижчий за прогнозований показник МВФ у 25%
    Наступний матеріал
    МВФ виділив Угорщині $15,7 млрд
    Теги:
    Loading...