Молодий і талановитий: помер креативний директор Louis Vuitton Вірджил Абло – що про нього відомо

28 листопада стало відомо про смерть талановитого дизайнера, креативного директора дому Louis Vuitton і засновника модного бренду Off-White Вірджила Абло.

Про це його близькі повідомили на його сторінці в Instagram, передає "Дивогляд".

Вірджилу був 41 рік. Останні два роки він боровся з агресивною формою раку, у нього була ангіосаркома серця. На жаль, хвороба перемогла.

У дизайнера, який був засновником популярного бренду Off-White, залишилася дружина, Шеннон Абло, і двоє дітей – Лоу і Грей. Відомо, що Вірджил і Шеннон познайомилися ще у школі і зустрічалися 10 років, перш ніж побралися.

Вірджил Абло народився 30 вересня 1980 року у родині вихідців з Гани. Його мама була швачкою і саме від неї майбутній дизайнер взяв любов до творчості і шиття.

І, хоча Абло отримав дві вищі освіти з будівництва і архітектури, світ моди покликав його і вже не відпускав. Після закінчення навчання Вірджил пішов на стажування у модний дім Fendi. Там він познайомився і потоваришував із репером Каньє Вестом. У 2011 році Вест найняв Абло розробити дизайн для свого альбому Watch the Throne.

У 2012 році дизайнер почав створювати власні колекції, і вже за рік він створив бренд вуличного одягу Off-White, який дуже швидко став шалено популярним і кілька разів завойовував престижні фешн-нагороди.

У 2018 році Абло запросили працювати до Louis Vuitton і дуже швидко він став креативним директором чоловічої лінії. Тоді журнал Time включив його до списку 100 найвпливовіших людей у ​​світі за його творчі заслуги й досягнення у сфері fashion.

У 2019 році у дизайнера виявили рак. Він не афішував свою хворобу і, попри те, що йому доводилося пройти багато курсів лікування, продовжував творити і працювати над новими проектами.

Відхід Абло багатьом нагадав про смерть у 2020 році 43-річного актора Чедвіка Боузмана, який також боровся з раком.

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року в 98-річному віці помер легендарний французько-італійський модельєр П'єр Карден, який започаткував стиль "унісекс".

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше