Сюрстрьомінг

"Довелося прийняти душ": реакція блогера на шведський делікатес стала вірусною (відео)

Paul Einerhand / Unsplash

Американець відважився на сюрстрьомінг і ледь вижив після запаху

Американський блогер Джеймс Еллінгворт наважився скуштувати шведський делікатес сюрстрьомінг – ферментований оселедець, відомий своїм різким і неприємним запахом. Однак його спроба обернулася невдачею, а відео з експериментом стало вірусним, зібравши понад 9 мільйонів переглядів. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на What’s The Jam.

Джеймс розповів, що бачив численні ролики, де люди насилу терпіли запах сюрстрьомінгу, але вирішив перевірити це на собі. Відкривши банку, що роздулася від ферментації, він одразу відчув задуху і відступив, щоб уникнути нестерпного смороду. Блогер порівняв запах із сумішшю рідких екскрементів і мертвої тварини.

Спроба проковтнути шматок оселедця викликала у нього сильний блювотний рефлекс, і він одразу виплюнув їжу. За словами Джеймса, щоб позбутися запаху, йому довелося тричі приймати душ і тричі чистити зуби. Столові прибори, якими він користувався, вимочували кілька днів у розчині з відбілювача, оцту та солі. Він зазначив:

"Мені також довелося прийняти душ – намилити, змити, повторити двічі – а потім почистити зуби приблизно тричі"

Попри неприємний досвід, блогер припускає, що може ще раз спробувати сюрстрьомінг, але точно не незабаром. У коментарях до відео користувачі ділилися враженнями: шведи зазначили, що ставлення до цього делікатесу в їхній країні розділяє людей на палких шанувальників і тих, хто його не переносить. Більшість коментарів були жартівливими, але водночас висловлювали співчуття Джеймсу.

Раніше "Дивогляд" ділився відео дегустації найгострішого у світі перцю чилі.

Чудернацькі історії з України, котики, скандали світових зірок, гумор і трохи дикого трешу з московських боліт – читайте першими в Telegram Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ