Лідер КНДР Кім Чен Ин

Що їсть диктатор: як Кім Чен Ин ласує делікатесами під час зубожіння народу

З відкритих джерел

Розкішний раціон Кіма

Хоча сьогодні Кім Чен Ин є беззаперечним лідером Північної Кореї, його сходження до влади колись зовсім не здавалося очевидним. Як зазначає "Дивогляд" із посиланням на The Takeout, спершу розглядалися інші спадкоємці – зокрема, старший син Кім Чен Іра, Кім Чен Нам, або другий син, Кім Чен Чхоль.

Проте Чен Нам втратив довіру батька після гучного інциденту – його затримали в Японії з фальшивим паспортом, коли він намагався потрапити до токійського Діснейленду. Щодо Чен Чхоля, то, за повідомленнями, Кім Чен Ір вважав його надто м’яким і “жіночним” для керівництва державою.

На відміну від братів, Кім Чен Ин викликав асоціації з батьком – і не лише через жорсткий характер, а й завдяки схожим гастрономічним смакам. Про це згадував Кенджі Фудзімото, особистий кухар Кім Чен Іра, який часто готував суші для майбутнього диктатора.

Він пригадував розкішні застілля з делікатесами на кшталт супу з акулячих плавців і мармурового стейка з яловичини кобе – елітного сорту вагю, який цінують за його ніжність і витончений смак. Вартість такої яловичини може сягати понад тисячу доларів за кілограм – і це на тлі голоду, якого зазнає звичайне населення країни.

Утім, стейками Кім не обмежується. Він, як і його батько, обожнює жирну частину тунця торо в суші, а також розкішну їжу – ікру, фуа-гра, лобстерів, пармську шинку, дорогий алкоголь, зокрема віскі та шампанське. Водночас, диктатор не цурається й простішої їжі: серед улюбленого – піца з м’ясом і швейцарський сир Емменталь.

Деякі джерела стверджують, що з його любов’ю до сиру були й крайнощі – нібито Кім Чен Ин так переїв, що на певний час зник з публічного простору.

Раніше ми повідомляли, що Кім Чен Ин розлючений тим, що під час спуску на воду пошкодили новий есмінець КНДР.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ