Великдень

Коли краще святити великодній кошик: поради від священика

З відкритих джерел

У неділю, 20 квітня віряни святкуватимуть Великдень

Великдень – це не тільки про тривалу підготовку, великодню випічку, чисту оселю та фарбовані яйця. У цей день більшість християн йдуть на службу до церкви, щоб освятити всі продукти та помолитися. Про це повідомляє "Дивогляд".

До початку повномасштабного вторгнення українці традиційно ходили до храму святити паску вночі. Однак зараз інші реалії та можливості в кожного з регіонів України, так каже священик Анатолій Куліш.

Великдень
Великдень
Фото: ukranews.com

"Зараз час освячення продуктів різний у різних регіонах – усе залежить від тих умов, у яких живуть люди, зокрема, від того, чи є комендантська година, чи її немає. Ще до коронавірусу й повномасштабного вторгнення РФ в Україну традиційно на Великдень святкові кошики з продуктами освячували вночі після богослужіння", – пояснив священник.

Пасха_Великдень
Пасха_Великдень
Фото: politnavigator.net

За словами священника, у деяких куточках країни українці починають приєднуватися до служби ще в суботу ввечері. Проте їсти ці продукти можна лише в неділю, на Великдень.

Тож кожен може йти до церкви, щоб освятити продукти, коли в нього є можливість та безпечні для цього умови. Щоб точно знати, коли проходить служба у вашій церкві, дізнайтеся про це заздалегідь.

Раніше "Дивогляд" розповідав про 11 головних традицій українського Великодня, яких треба дотримуватися.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ