Зелений борщ

На Одещині зварили рекордну кількість борщу – дві тонни з яйцями страуса (фото й відео)

Shutterstock

Кулінарний рекорд на півдні України

У місті Чорноморськ (Одеська область) відзначили 52-гу річницю заснування надзвичайно смачним і водночас рекордним способом – там приготували дві тонни зеленого борщу зі страусиними яйцями, встановивши національний кулінарний рекорд. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на місцеві ЗМІ "Південь сьогодні" та Odesa.Online.

Масштабне частування відбулося 12 квітня на площі біля Палацу спорту в межах святкового ярмарку. Захід зібрав чимало містян і гостей, які мали нагоду не лише скуштувати незвичайну страву, а й стати свідками встановлення нового досягнення.

Головна особливість борщу – його готували у гігантському казані просто неба. До страви додали три види яєць: звичні курячі, ніжні перепелині та справжній делікатес – страусині. Така комбінація інгредієнтів не лише зробила страву цікавою на смак, а й привернула до заходу неабияку увагу.

За процесом приготування слідкували представники Національного реєстру рекордів України, які офіційно зафіксували кулінарне досягнення. Сертифікат, який підтверджує рекорд, особисто представив міський голова Чорноморська Василь Гуляєв. Також він подякував організаторам і запросив усіх охочих долучитися до святкування, покуштувати святковий борщ і підтримати Збройні сили України.

Раніше "Дивогляд" ділився оригінальним рецептом зеленого борщу з кропивою.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ