Всі кухонні газові та електричні плити, що мають духовку, забезпечені шафкою, що розміщується у самому низу. Для чого вона насправді придатна і що у ній не можна зберігати, розповідає "Дивогляд".
- Що не можна зберігати у ящику під духовкою
За невеликими дверцятами під духовкою можна знайти невеликий, але корисний простір. Зазвичай, господині кладуть туди сковорідки, інший посуд для духовки або взагалі не зважають на цю шафку.
Якщо посуд для випікання ще може витримати температуру духовки, то є предмети, які категорично не рекомендується ховати у цю шафу: келихи, чашки, тарілки або склянки. По-перше, це не зручно. По-друге, цей посуд не витримає високих температур і може луснути.
Читайте також: Без жиру та плям: як очистити духовку – поради.
- Для чого потрібен ящик під духовкою
Насправді ж цей простір потрібен для підтримки температури страв. Після приготування господиня може прибрати посуд з приготованою стравою у цю шафку і вона залишатиметься теплою ще певний час.
- Як правильно відкрити ящик під духовкою
У цьому випадку можна скористатися інструкцією до вашої плити, але якщо вона вже давно невідомо де або ви її викинули, то не варто вдаватися до різних методів відкривання дверцят шафи.
Річ у тому, що у більшості плит такі ящики є висувними, а отже відкрити дверцята не можна – їх треба тягнути разом з усією шафкою.
Це можна зробити за допомогою ручки, що розміщується на дверцятах. Якщо її немає – візьміться за передню панель знизу, злегка підніміть дверцята і потягніть ящик на себе.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як очистити свій холодильник від неприємних запахів.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.