Андрій Покраса

"Він справжній герой": 15-річний хлопець допоміг знищити велику колону окупантів – фото

фото telegraph.co.uk

Сміливець зробив усе, щоб захистити столицю

Під час наступу рашистів на Київ 15-річний Андрій Покраса, скейтбордист та пілот безпілотників, допоміг українським захисникам знищити колону ворожої техніки. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на The Telegraf.

Так, під селом Березівка, що розташоване близько в 40 км від столиці України, територіальна оборона помітила рух у бік Києві великої колони російської військової техніки. Для її знищення захисники потребували чітких координатах, а тому вони звернулися до Андрія та його батька.

"Він був єдиним, хто мав досвід роботи з безпілотниками в цьому регіоні", – розповів командувач відділу безпілотної розвідки ЗСУ Юрій Касьянов.

15-річний разом з батьком виїхав у поле та запустив дрон, а згодом вони за допомогою БПЛА помітили світло від колони, що рухалася на Київ.

"Це була одна з найбільших колон, яка рухалася на Житомирській дорозі, і нам вдалося її знайти, бо одна з вантажівок надовго ввімкнула світло", – стверджує хлопець.

Колону сфотографували та передали про неї інформацію ЗСУ, які згодом розтрощили рашистів. За словами Андрія, конвой був дуже страшним, але передусім він хотів захистити столицю України.

"Він справжній герой, герой України", – додав Касьянов.

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв, що 70-річна українка ціною власного життя допомагала знищувати окупантів.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.

Друзі! Ми сьогодні боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільною людиною на своїй землі.

Нас захищають справжні Супергерої: ЗСУ, Нацгвардія, Тероборона, МВС, усі небайдужі Громадяни, які об'єдналися заради захисту Батьківщини.

Ми маємо безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів. Увесь світ підтримує Україну.

Зберігаємо спокій, підтримуємо один одного, читаємо тільки перевірені новини та допомагаємо армії.

ЄДИНІ ОФІЦІЙНІ РЕКВІЗИТИ НБУ ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

ПЕРЕРАХУЙТЕ "КОВІДНІ" ГРОШІ З Є-ПІДТРИМКИ НА АРМІЮ: https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/index/index/id/118103/

ВІДПРАВТЕ ДРУЗЯМ ЗА КОРДОН ПОСИЛАННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Разом до перемоги над російськими окупантами!

Слава Україні! Героям слава!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ