мегаполіс

Без доріг та автомобілів: у Саудівській Аравії будують місто майбутнього – яким воно буде

Shutterstock

Розповідаємо, коли місцевість зможуть населяти жителі

На території Саудівської Аравії розпочали будівництво нового "міста мабутнього" The Line, особливістю якого є відсутність машин та доріг, повідомляє "Дивогляд".

Будівництво відбувається в рамках проекту Neom, що означає "Нове майбутнє" ("нео мустакбаль"). Голова організації Надмі аль-Наср у своєму інтерв'ю для Bloomberg розповів чимало цікавої інформації щодо будівництва міста та його населення у майбутньому. 

Мегаполіс розтягнеться на 170 км від узбережжя Червоного моря до столиці провінції Табук. Будівництво лише розпочалося і не виконано ще навіть 1% від загального. 

"Теперішні будівельні роботи – це в основному "переміщення піску і гір" для прокладання підземної транспортної інфраструктури", – розповідає Надмі аль-Наср.

Разом із цим, зазначається, що The Line будуватимуть одразу з обох боків, з метою досягти результату вдвічі швидше. Сьогодні на об'єкті працюють близько 1,5 тис будівельників. 

Кронпринц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман розповів, що на створення міста майбутнього витратять близько $500 млрд. Відповідно до лінійного проекту, у місцевості не буде автомобілів і, відповідно, автомобільних доріг. Увесь громадський транспорт пересуватиметься під землею. Він буде настільки швидким, що дістатися з одного кінця міста до іншого можна буде за 20 хв. 

Щодо населення, то місто зможе розташувати близько 1 млн жителів. Вони зможуть переїхати у The Line вже у першому кварталі 2024 року.

За попередньою інформацією, мегаполіс планують перетворити на технологічний хаб. Енергія у місто постачатиметься виключно з відновлюваних джерел, а на зміну нафтовій економіці прийдуть високі технології та розвинення іноземних інвестицій.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що стало відомо, коли на Марсі з'явиться місто-мільйонник.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ