На випадок, якщо ви втомилися від звичайного шампанського та вина, спробуйте вразити своїх рідних та друзів
Дивогляд зібрав 5 рецептів алкогольних та безалкогольних коктейлів, що тануть у роті та дарують ще більш святковий настрій. Будьмо!
Цитрусовий пунш

Пунш
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- мед – 3 ст. л.
- содова – 0,5 ст.
- ігристе вино – 1 пляшка;
- лимони – 6-8 шт.
- апельсини – 6-8 шт.
Спосіб приготування:
- Вичавте сік з апельсинів і лимонів.
- Змішайте сік, мед та содову і поставте напій в морозильник на півтори години
- До того, як подати напій на стіл, розкришіть у нього цитрусовий лід, налийте охолоджене ігристе вино та ретельно змішайте інгредієнти.
- Додайте до напою скибки апельсина та можете розливати по келихах.
Джин-фізз

Джин
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- джин – 40 мл;
- лимонний сік – 30 мл;
- цукровий сироп – 10 мл;
- содова – 100 мл;
- лід – 100 г;
- лимон – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Змішайте у шейкері лід, джин, сік і цукровий сироп.
- Перелийте суміш крізь сито до високих келихів та додайте содову воду.
- Під час подачі прикрасьте келихи скибками лимону.
Імбирний ель

Імбирний ель
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- свіжий імбир – 15 г.
- вода – 250 мл.
- содова – 100 г.
- лайм – 1 шт.
- свіжа м'ята – за смаком;
- лід – за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте слайсами корінь імбиру.
- Далі залийте його водою та поставте на вогонь. Після кипіння варіть корінь близько 5 хвилин, потім зніміть його з вогню, накрийте кришкою та дайте йому настоятися не менш як годину.
- Процідіть імбирний відвар крізь сито, додайте цукор та нагрійте його до повного розчинення.
- Зніміть з вогню, охолодіть напій, додайте м'яту, сік лайма і содову.
- Ель варто подавати до столу холодним.
Безалкогольна сангрія

Сангрія
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- виноградний (гранатовий) сік – 1 л.
- мінеральна вода – 0,5 л.
- апельсин – 2 шт.
- лимон або лайм – 2 шт.
- великий грейпфрут – 1 шт.
- кубики льоду.
Спосіб приготування:
- Апельсин, лимон, лайм і грейпфрут наріжте невеликими кубиками.
- Залийте фрукти соком та мінеральною водою.
- Змішайте усі інгредієнти, додайте лід та подавайте напій.
Безалкогольний глінтвейн

Глінтвейн
Фото: Shutterstock
Інгредієнти:
- виноградний сік – 200 мл;
- мед – 50 мл;
- палички кориці – 2 шт;
- насіння гвоздики – 3 шт;
- лимон – 1 шт;
- апельсин – 1 шт.
Спосіб приготування:
- У келих для глінтвейну викладіть спеції, мед та скибочки цитрусових.
- Залийте інгредієнти гарячим виноградним соком та дайте напою трохи настоятись.
Раніше Дивогляд зібрав 7 вишуканих новорічних салатів, до яких не потрібен майонез.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!