Уся справа в секретній техніці обсмажування
Всесвітньо відомий австралійський шеф-кухар Роб Ніксон поділився секретом ідеальної картоплі фрі. Рецепт смачної страви публікує Daily Mail.
Для приготування вам знадобиться: три картоплини, вода, кукурудзяний сироп, олія каноли (ріпакова олія, яку можна замінити рафінованою соняшниковою олією) і сіль.
Для початку Ніксон радить нарізати картоплини на тонкі часточки і залишити їх у мисці з холодною водою на 10 хвилин. Таким чином із картоплі забирається зайвий крохмаль. Після цього нарізану картоплю слід перекласти в ємність з гарячою водою, розведеною столовою ложкою кукурудзяного сиропу. У цій суміші часточки повинні пролежати ще 10 хвилин. За словами кухаря, кукурудзяний сироп надасть картоплі фрі легку солодкість, а при обсмажуванні страва отримає золотистий колір.
Після цього картопляні часточки треба промокнути рушником і на пів години помістити в холодильник. Тим часом розігрійте велику кількість олії, доведіть її до кипіння. Охолоджені часточки картоплі обсмажуються в олії два рази по чотири хвилини. Кухар переконує, що друге обсмажування подарує картоплі фрі автентичний смак і золотисту скориночку. Після цього посипте готову страву половинкою чайної ложки солі.
Зазначимо, YouTube-канал австралійця NickosKitchen налічує понад 1,2 мільйона підписників. На ньому він часто викладає рецепти ресторанних страв, які ви можете приготувати у себе вдома.
Раніше 5.UA ділився із читачами рецептом іншої відомої австралійської шеф-кухарки, яка розповідала, як приготувати ідеальний омлет для сніданку.