5 канал

Сеїтаблаєв: Коли повертатимемо Крим, усі зрадники доводитимуть своє право на громадянство - відео

Ахтем Сеїтаблаєв: Коли будемо повертати Крим усі зрадники-колаборанти змушені будуть довести своє право на громадянство, або втратити його назавжди.

На антитатарський сталінський агітпроп Ахтем Сеїтаблаєв як режисер відповів історичною драмою "Хайтарма", де ще й зіграв роль Амет-Хан Султана, кримськотатарського військового аса, який виступив проти сталінського геноциду. Родина Ахтема, який сам народився на вигнанні в Узбекистані, залишається розділена московською окупацією, двоє дорослих дітей режисера залишаються в анексованому рідному Криму.

"Почаюємо і послухаємо Ахтема Сеїтаблаєва про фільм "Її серце" ("Саїде"), про кримськотатарську дівчину Саїде Арифову, яка рятувала єврейських дітей від гестапо та НКВС. А якщо розчаюємо Ахтема, то може дізнаємося таємницю майбутнього фільму про українських "кіборгів" з Донецького аеропорту", – анонсує гостя автор і ведучий програми "За Чай.com" Роман Чайка.

Дивіться також: Афанасьєв: Те, що Савченко вже не делегат в ПАРЄ, це для мене свято

Довідка. Народився у місті Янгіюль, що неподалік Ташкента. Після закінчення школи у 1989 р. разом з родиною переїхав з Узбекистану до Криму, де у 1992 р. закінчив акторське відділення Кримського культурно-просвітницького училища, у 1999 р. — відділення режисури й драматургії Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого.

У 2003 р. дебютував у кінематографі, зігравши середнього брата Умая в українській драматичній стрічці Олеся Саніна "Мамай". З 2005 р. працює в трупі Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. У 2007 році дебютував як режисер телевізійної стрічки "Квартет для двох".

Нагороди: лауреат державної премії Криму – за роль Макбета в однойменному спектаклі (у кримськотатарському варіанті спектакль має назву "Макдуф"); лауреат державної премії Криму за роль Хосе у виставі "Кармен"; лауреат театральної премії "Київська пектораль" – за роль Ромео у спектаклі "Ромео і Джульєтта". Заслужений артист АР Крим.

Походить з родини депортованих кримських татар. Ще до початку акторської кар'єри збирався поступити на факультет фізичного виховання, однак провалив іспити – має перший розряд з баскетболу та звання "кандидат у майстри спорту" з дзюдо.

Дивіться також: Ніхто просто так Україні Крим не поверне – Сеїтаблаєв

Попередній матеріал
В України з’явилась офіційна сторінка у Facebook
Наступний матеріал
За минулу добу на Луганському напрямку бойовики застосували "Гради" – штаб АТО
Теги:
Loading...
Пекар: Битви виграють великі бригади - і тепер надійшов їх час - відео

Пекар: Битви виграють великі бригади - і тепер надійшов їх час - відео

Найєм: Навіть після зміни влади відкату назад не буде - відео

Найєм: Навіть після зміни влади відкату назад не буде - відео

Геращенко: Прокурор Горбатюк, який критикує переатестацію МВС, сам має бути люстрованим - відео

Геращенко: Прокурор Горбатюк, який критикує переатестацію МВС, сам має бути люстрованим - відео

Ірванець: Росте нове, модерне покоління українців, але їх ще замало для цілої країни і вони поки розчиняються -  як вода в пісок - відео

Ірванець: Росте нове, модерне покоління українців, але їх ще замало для цілої країни і вони поки розчиняються - як вода в пісок - відео

Патриляк: Історичні міфи, які суперечать історичній правді,  можуть ще жити і 50, і 100 років - відео

Патриляк: Історичні міфи, які суперечать історичній правді, можуть ще жити і 50, і 100 років - відео

5 канал - трансляція наживо