Міністерство охорони здоров'я оприлюднило правила роботи ресторанів, які набудуть чинності в рамках послаблення карантину з 5 червня.
Отже, забороняється:
- вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
- проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, у яких беруть участь більш як 10 людей;
- приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;
- самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;
- більше ніж 4 людини за столиком, окрім дітей.
Як повідомляв 5.UA, в Україні з 5 червня почнуть діяти нові послаблення карантинних обмежень.