Завтра у Франції стартує саміт "Великої вісімки"

    До саміту "Великої вісімки" готується місто Довіль у французькій Нормандії. Збори стартують завтра, із робочого сніданку на тему "Солідарність із Японією". Прем’єр Наото Кан розповість про наслідки аварії на "Фукусімі-1".

    Ядерна безпека - одна з головних тем саміту. Також обговорять ситуацію на Близькому Сході. Спеціально до зібрання "вісімки" президент США попросив розробити план стабілізування та модернізації економіки Тунісу і Єгипту - двох держав, де відбулося повалення влади. Стратегію мають представити Світовий банк та Міжнародний валютний фонд. Також "вісімка" обговорить питання боротьби із тероризмом. Усі зібрання відбуватимуться за умов максимально посиленої безпеки.

    П’єр-Анрі Бранде, речник МВС Франції: "Ще з ночі ми посилили охорону у трьох зонах. Перша - із безпрецедентним рівнем безпеки, там, де відбуватимуться зустрічі. Друга - посилена, у кількох районах міста. І третя, розташована далі - буде під спеціальним наглядом. Також ми посилили нагляд над повітряною і водною зоною, щоби захистити Довіль".

    Попередній матеріал
    Делегація МАГАТЕ інспектує японські АЕС
    Наступний матеріал
    У Київраді - нові міжфракційні міграції депутатів
    Теги:
    Loading...