Загальнонаціональний страйк в Італії паралізував рух транспорту

    Загальнонаціональний страйк в Італії паралізував рух транспорту. З одинадцятої ранку до восьмої вечора у багатьох містах, таких як Рим, Мілан і Турин, не ходитимуть автобуси, не працюватимуть державні установи, банки та магазини. Частково скасовані рейси у міжнародному аеропорту Рима. На вулиці столиці вже вийшли тисячі людей. Восьмигодинний страйк та масові протести профспілки проводять через суворі заходи економії, запроваджені урядом для подолання кризи.

    Черги пасажирів вишикувалися у міжнародному аеропорту "Фьюмичино". Люди не можуть вилетіти через загальнонаціональний страйк профспілок. Так вони протестують проти суворих заходів економії уряду, спрямованих на подолання кризи. І хоча інтерконтинентальні рейси обіцяли не чіпати - пасажири бачать таблички із численними помітками про скасування вильотів.   

    Аценсіна Пієроніє, пасажирка: "Цей страйк безглуздий. Він ніяк не вплине на ситуацію, тільки спричинить купу незручностей для простих людей".

    Окрім повітряного сполучення, паралізований і громадський транспорт. Не ходять автобуси, стоять електрички і потяги. Страйк не оминув навіть Венеції, де відбувається міжнародний кінофестиваль. Там, перерване поромне сполучення. 

    Марина Піовачі, мешканка Рима: "Насправді, я не думаю, що варто страйкувати у такі скрутні часи. Влада робить усе можливе. Ми теж маємо затягти паски і допомагати Італії, попри те, що суворі заходи економії нікого не влаштовують".

    Ніно Гатто, мешканець Рима: "Коли люди протестують - на те завжди є причина. Ніхто не буде здіймати галас просто так, адже нинішній уряд - найгірший з часів Другої Світової війни".

    На вулицях столиці тИсячі протестувальників. Вони виступають проти нового пакету заходів економії, що мають скоротити вИтрати за рахунок зменшення фінансування державного сектора та підвищення податків. Лише на скороченні пенсій уряд планує заощадити 45 мільярдів євро.

    Сюзанна Камуссо, голова профспілки: "Сьогодні ми страйкуємо через несправедливі заходи економії, які цілком лягають на плечі працівників. Новий пакет законопроектів загальмує розвиток Італії. Він погано позначиться на нашому економічному майбутньому". 

    Дебати, щодо ухвалення нового пакету заходів економії, вже розпочалися у Сенаті. Остаточне голосування запланували на завтра. Якщо його підтримають,  законопроекти передадуть на розгляд нижній палаті парламенту.

    Ганна Ільїних, "5 канал"

    Попередній матеріал
    Розплідник собак-вівчарів відкрили на Донеччині
    Наступний матеріал
    Українські письменники Андрухович та Жадан зіграють у футбол з читачами
    Теги:
    Loading...