Прапор Естонії
Прапор Естонії Shutterstock

рф летить в ізоляцію: Естонія з 18 серпня припинила пускати росіян із шенгенськими візами

    Читайте по-русски
    Зараз такі візи є приблизно у 25 тисяч російських громадян

    З 18 серпня Естонія припинила пропускати російських громадян із шенгенськими візами, які видала країна. Про це пише естонське видання ERR.

    Зараз такі візи є приблизно у 25 тисяч російських громадян. Рішення про цю заборону ухвалили ще 11 серпня.

    "Обмеження стосуються подорожей з цілями туризму, відвідування спортивних та культурних заходів та поїздок до Шенгенської зони з розважальними цілями – такого ми більше не приймаємо і таких людей до Естонії пускати не будемо", – сказав заступник директора Департаменту поліції та прикордонної охорони Егерт Белічов.

    В Естонію пускатимуть тих, хто приїжджає за туристичними візами до рідних: батьків, дітей та подружжя. Крім того, винятки робляться для візитів із гуманітарними цілями: наприклад, на похорон.

    Тих, хто приїхав до 18 серпня, виганяти з країни не будуть, але при виїзді з Шенгенської зони їх візи анулюються. Винятки роблять для тих, хто до початку дії санкцій поїхав транзитом через Естонію до третьої країни, наприклад Британії, і хоче тим самим шляхом повернутися додому.

    Естонія, як і раніше, пускатиме до себе росіян із туристичними візами, виданими іншими державами Шенгену. Але міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу заявляє, що Естонія має можливість в односторонньому порядку заборонити в'їзд і їм.

    Напередодні голова МЗС Данії Єппе Кофод заявив, що сподівається на спільне рішення ЄС про заборону видачі туристичних віз росіянам.

    Нагадаємо, раніше Фінляндія вирішила з вересня скоротити видачу віз росіянам на 90%. Візи росіянам також не видають Латвія, Литва, Польща, Чехія.

    Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

    ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

    Попередній матеріал
    Літак, вертоліт і 17 артсистем: ЗСУ дали жару окупантам – Генштаб
    Наступний матеріал
    Нова "бавовна" для рашистів: міський голова Мелітополя повідомив про вибухи в окупованій Кирилівці
    Loading...