Новий план врегулювання конфлікту у Сирії запропонувала ЛАД

    Новий план врегулювання конфлікту у Сирії - запропонувала Ліга Арабських Держав. За ним, президент Башар Асад - має передати владу віце-президентові, сформувати уряд національної єдності і призначити нові вибори.

    За виконанням цих вимог - стежитимуть представники Ліги. Сирійська опозиція - схвалила нову  дорожню карту і підтвердила, що готова дотримуватися усіх пунктів плану. Офіційний же Дамаск - назавав пропозиції арабських держав грубим втручанням у внутрішні справи країни. Нагадаємо, заворушення у Сирії не припиняються з початку весни минулого року. У країні проводять масові акції протесту  з вимогою відставки чинного президента. Влада - ці виступи жорстко придушує. З березня, за даними ООН, у Сирії загинули понад 5 тисяч мирних мешканців. 

    Хамад Бін Джассім Аль-Тані, міністр закордонних справ Катару: "Для мирного вреголювання сирійського конфлікту Ліга Арабських Держав пропонує низку кроків. Офіційний Дамаск має протягом двох місяців сформувати уряд національної єдності, до якого увійдуть як представники влади, так і опозиція. У країні має початися підготовка до парламентських та президентських виборів. Чинний глава держави - повинен передати владу своєму віце-президентові. Тепер ми передамо цей  план до Ради Безпеки ООН".

    Попередній матеріал
    За вступ до ЄС проголосувала на референдумі більшість мешканців Хорватії
    Наступний матеріал
    Показ мод у метро влаштували на тижні моди у Бразилії
    Теги:
    Loading...