Ангела Меркель у традиційному суботньому зверненні пояснила суворі обмеження карантину. І запевнила людей у потребі дотримуватися цих правил, інформує "5 канал".
Найперше – соціальної дистанції. Так канцлерка відреагувала на численні протести і обурення людей, що карантин і досі повністю не скасовано. Запровадили його у середині березня. Але з 20 квітня почали поступово послаблювати.
У Німеччині – один із найвищих рівнів інфікування. Це пов'язують із великою кількістю зроблених тестів, які виявляють коронавірус навіть у тих людей, що не мають жодних симптомів. Летальних випадків тут небагато порівняно з іншими країнами – 8 тис. 352 смерті на 179 тис. 713 випадків інфікування. Для порівняння, у сусідній Франції 182 тис. 219 випадків і понад 28 тис. з них летальні.
"Досі ми досягали успіху в тому, щоб запобігти перевантаженню нашої системи охорони здоров'я. Я сподіваюся, це не зміниться і надалі, якщо усі дотримуватимуться соціальної дистанції, а також закриватимуть ніс та і рот. Зараз час європейцям об'єднатися. І показати, що ми й досі сильні разом. Наш федеральний уряд усе для цього робить. І у розробці спільних програм Європейської допомоги, і у термінах організації нашого головування у ЄС від першого липня", – заявила Ангела Меркель, канцлерка Німеччини.
Водночас, спалах коронавірусу зафіксували у північно-західній Німеччині, в землі Нижня Саксонія. Заразилися щонайменше семеро людей. Усі випадки пов'язані із відвідуванням ресторану, інформує DW.
Як саме – не уточнюють. Це перший спалах, що виник у закладі харчування, відколи у країні запровадили пом'якшення два тижні тому. За даними влади регіону Лер – щонайменше 50 людей – змушені були самоізолюватися, за підозрою у контакті із хворими.
До того у цьому регіоні протягом тижня не було жодного підтвердженого випадку ураження коронавірусом. Ресторани у Німеччині почали працювати 11 травня, із посиленими вимогами гігієни та безпеки.
Окрім носіння масок та соціальної дистанції відвідувачів просили залишати свої контактні дані, щоб повідомити їм про ймовірне джерело інфікування.
"На жаль, ми виявили, що один із наших гостей заразився коронавірусом. І тому ми були змушені закрити ресторан і провести тести усім працівникам. Але міська влада дозволила працювати на винос нашому бару із закусками. Точно не скажу, як багато людей тут було. Але ми мали список відвідувачів і всіх повідомили про цей випадок", – говорить Крістоф Дікман, кухар ресторану.
Нагадаємо, понад 5 млн 318 тис. людей інфікувалися коронавірусом від початку його поширення.