freshnews.media

Збройна сутичка між бойовиками в Донецьку: в ОБСЄ та ДПСУ розповіли подробиці

Внаслідок підриву гранати загинула жінка 1979 року народження, що приїхала з Києва на поховання дідуся, та сам підозрюваний "МВД ДНР"

Внаслідок сутичок між бойовиками в окупованому Донецьку один із них підірвав гранату. Зробив він це, коли його затисли поблизу автобусу, в якому перебували пасажири. Двоє осіб внаслідок вибуху загинули.

На сьогодні у звіті ОБСЄ йдеться, що спостерігачі отримали можливість поспілкуватися з іншими пасажирами автобуса, які постраждали внаслідок вибуху. У лікарні Донецька вони поговорили з чотирма жінками та двома чоловіками, які мали видимі поранення, зокрема синці та порізи на обличчях. У п'ятьох із шести поранених були пов'язки на очах.

"Деякі з них повідомили, що 9 березня вони були пасажирами мікроавтобуса, що їхав через Кіровський район у напрямку автодороги Н-15. Проїжджаючи по району, вони побачили чоловіка, який біг у напрямку автобуса, викрикуючи "зупиніть автобус!", а за ним слідував автомобіль з озброєними чоловіками в одязі військового типу. Співрозмовники повідомили, що автобус знизив швидкість, щоб впустити чоловіка, проте коли він наблизився до автобуса, на нього налетів автомобіль і притиснув його до автобуса. Тоді пасажири помітили, що чоловік тримав ручну гранату, яка вибухнула, коли його придавили до автобуса", – розповіли у ОБСЄ.

За словами потерпілих, внаслідок вибуху були вибиті вікна автобуса, а їхні поранення спричинені осколками гранати та розбитим склом.

Медичний персонал обласної клінічної лікарні ім. Калініна в Донецьку повідомив, що вони надали медичну допомогу чоловіку з осколковими пораненнями черевної порожнини, який був пасажиром цього автобуса.

Співробітники моргу в лікарні ім. Калініна в Донецьку повідомили спостерігачам, що 9 березня до них були доправлені тіла чоловіка та жінки, які померли внаслідок вибуху.

Цей інцидент також прокоментували у Держприкордонслужбі.

"Тоді як сепаратистські ЗМІ розповідають чергові казки, називаючи вибухи в Донецьку диверсіями "противника", за наявною інформацією диверсанти тут одні – власне самі представники незаконних збройних формувань. Вони настільки впевнені у своїй безкарності, що влаштовують розбірки між двома фейковими "ЛНР" і "ДНР" прямо на вулицях Донецька. Наявність при цих розбірках цивільних і можливі жертви їх мало хвилюють", – йдеться в повідомленні.

У ДПСУ підтвердили, що напередодні в Кіровському районі Донецька, недалеко від кав’ярні з назвою "СССР", пролунав вибух, від якого постраждали цивільні. Оперативникам Донецько-Луганського управління Держприкордонслужби стало відомо, що таким чином проводилася операція із затримання чоловіка, якого підозрювали в торгівлі зброєю. Саме ж затримання проводили співробітники так званого "МВД ДНР". Підозрюваний намагався сховатися від переслідувачів і зупинив бус, що проїжджав повз. Водій призупинився, побачивши жестикулюючого молодика, давши йому можливість забратися в автівку, де сиділи цивільні. Та в цей же момент у нього розірвалася граната, в результаті чого загинула жінка 1979 року народження, що приїхала з Києва на поховання дідуся. На місці помер і сам підозрюваний "МВД ДНР". Ще шість людей зазнали поранення різного ступеня тяжкості.

За наявною в оперативників ДПСУ інформацією, підозрюваний прибув у Донецьк з так званої "ЛНР" та перебував у розшуку за підозрою у вбивстві двох людей.

Попередній матеріал
"Нелегалів" запустили на орбіту: в космос вперше без дозволу відправили чотири пристрої
Наступний матеріал
Замість "тиші" – масштабні бої: США звинуватили Росію в ігноруванні сирійської резолюції Радбезу ООН
Loading...
Після тижня агресії, поблизу Авдіївки – нарешті відносна "тиша"

Після тижня агресії, поблизу Авдіївки – нарешті відносна "тиша"

На Світлодарській дузі третій день не стихають ворожі міномети та артилерія

На Світлодарській дузі третій день не стихають ворожі міномети та артилерія

Доба на сході: ворог стріляв зі 120-мм мінометів, двоє бійців поранені

Доба на сході: ворог стріляв зі 120-мм мінометів, двоє бійців поранені

"Воювати обіцяють до перемоги": репортаж із позицій сил АТО під Мар'їнкою

"Воювати обіцяють до перемоги": репортаж із позицій сил АТО під Мар'їнкою

"Припинення вогню" в АТО: від обстрілів загинув український боєць, ще троє – поранені

"Припинення вогню" в АТО: від обстрілів загинув український боєць, ще троє – поранені

Програмою СБУ "На тебе чекають удома" скористалися вже дві сотні осіб – штаб АТО

Програмою СБУ "На тебе чекають удома" скористалися вже дві сотні осіб – штаб АТО