Стерненко в суді
Стерненко в суді "5 канал" / Ганна Рибалка

Удома під замком цілодобово: Апеляційний суд виголосив Стерненку текст ухвали

Читайте по-русски
Суд також відмовився віддати Стерненка на поруки

Адвокатам Сергія Стерненка не вдалося сьогодні скасувати обраний три тижні тому Шевченківським судом запобіжний захід. Аргументи правозахисників не переконали суддів Апеляційного суду, тож активіст залишається під цілодобовим домашнім арештом, передає кореспондентка "5 каналу" Ганна Рибалка.

Зачитувати тест ухвали щодо відхилення скарги адвокатів захисту на обраний запобіжний захід почали після 17:00.

Згідно з текстом ухвали, Феміда вважає, що Стерненко може переховуватися від слідчих. А сукупність доказів щодо підозри активіста в умисному вбивстві є достатньою для застосування обраного обмеження.

Таким чином Апеляційний суд відкинув аргументи захисту щодо самозахисту Стерненка під час нападу. А колегія суддів апеляційної інстанції підтримала ухвалу судді Шевченківського райсуду.

Суд також відмовився віддати Стерненка на поруки громадським діячам і нардепам.

Захист активіста подаватиме нове клопотання про зміну запобіжного заходу до Шевченківського райсуду Києва за тиждень. Про це він сам повідомив під час зачитування ухвали Апеляційного суду.

Нагадаємо, 15 червня Шевченківський районний суд ухвалив рішення про цілодобовий домашній арешт на 60 діб активісту Сергію Стерненку. На тлі масової акції на його підтримку не обійшлося без сутичок із силовиками, які жорстко затримали п'ятьох активістів та ледь не побили народного депутата.

Попередній матеріал
Представник Зеленського у КС пропонує окремий закон для російської та інших мов нацменшин
Наступний матеріал
Пожежа в Луганській області: загинула людина, ще 9 госпіталізовані, знищені понад 100 будинків
Loading...