5.ua

У 2016 році в Києві знизився відсоток народжуваності

Доктор медичних наук, акушер-гінеколог Ігор Чермак в ефірі "Час: Online" на сайті 5.UA розповів, що пік народжуваності в Україні припав на 2015 рік

Доктор медичних наук зі спеціальності "Акушерство та гінекологія", професор, заслужений лікар України, директор київського міського медичного центру "Академія здоров'я людини" Ігор Чермак в ефірі "Час:Online" на сайті 5. UA розповів, що пік народжуваності в Україні припадає на 2015 рік. За словами лікаря, саме у 2015 році в Києві народилося близько 34 тисяч немовлят, дівчаток більше, ніж хлопчиків.

"Дівчаток більше. На невеликий відсоток, на 5% більше, ніж хлопчиків. Але це для медиків не має ніякого значення. Має значення, щоб дітки народжувалися здоровими, щасливими та росли на радість батькам і суспільству. Це – найважливіше. Якщо брати криву, то я скажу, що починаючи за 10-15 років, коли ми спостерігали народження 26 тисяч, 28, 29, 30 тисяч я пригадую, ще недавно у 2010 році, ми думали, коли ми 30 тисяч скажемо такий рубіж перетнемо", – зазначив лікар. 

Також Ігор Чермак розповів, що у 2016 році статистика народжуваності у столиці знизилася, і цей процес, за словами лікаря, обумовлений низкою причин.

"Прогнозувати на наступні роки дуже важко, тому що все-таки життя людей, медицина та все в цілому залежить тільки від економічного потенціалу і від економічного стану держави. Народжуваність у державі, думаю, що за 2016 рік приблизно на 5%, трохи менше – десь на 3% по місту Києву знизилася у 2016 році", – розповів акушер-гінеколог та додав, що в державі не найкомфортніші умови для народження, оскільки є тривога та переживання за сьогоднішній, завтрашній день, за загрозу нашого ворога, який час від часу проявляє активні дії.

Нагадаємо, що доктор медичних наук, акушер-гінеколог Ігор Чермак в ефірі "Час: Online" на сайті 5.UA розповів, чим обумовлена вартість пологів та як сучасні технології дозволяють визначати патології під час вагітності.

Попередній матеріал
"Жорстке припинення "сірих" та "чорних" схем": Гройсман повідомив про реформування ДФС
Наступний матеріал
Путін збільшив чисельність армії Росії до майже 2 мільйонів
Loading...
Скільки коштує народити дитину в Україні: акушер-гінеколог відповів на запитання читачів

Скільки коштує народити дитину в Україні: акушер-гінеколог відповів на запитання читачів

Чим обумовлені ціни на пологи та як визначити складні патології: акушер-гінеколог відповів на запитання читачів

Чим обумовлені ціни на пологи та як визначити складні патології: акушер-гінеколог відповів на запитання читачів

В Ізмаїлі поліцейський прийняв пологи у жінки, яка народила двійню

В Ізмаїлі поліцейський прийняв пологи у жінки, яка народила двійню