Одеських нацгвардійців перевели на оновлену систему харчування. Тепер вони можуть заздалегідь обирати, що саме їстимуть. Порції стали більшими, більше там і м'яса. Загалом страви стали смачнішими, переконався кореспондент "5 каналу".
Тепер військовослужбовці можуть обирати, чого їм хочеться більше – є перші страви, м’ясні, салати і напої. Меню оновлюють щодня, його можна побачити на моніторі. Від системи "їж, що дають" намагаються відійти.
Раз на тиждень бійці заповнюють анкету, в якій зазначають побажання щодо їжі. Виходячи з цього, кухарі складають меню. Солдати строкової служби кажуть, що новий раціон дуже ситний – м’яса стало більше, до хліба тепер додають сало. Із солодкого – випічка з джемом.
"Страви стали смачнішими, порції більше. Нагадують домашню кухню", – каже боєць НГУ Олег Слободянюк.
Ситий солдат – більш боєздатний, стверджують і командири. Тому вони дали завдання дієтологам розробити замість застарілого радянського меню збалансоване, щоб бійці отримували необхідні калорії та вітаміни.
"Військовослужбовець строкової служби завжди хоче маминого борщу, супу, всіх інших страв. У зв’язку з тим, що появився вибір, легше стало навіть служити, він відчуває збоку командування військ, частини, відчуває більше піклування", – каже заступник командира військової частини НГУ Іван Флюндер.
Пілотний проект нової системи харчування почали випробовувати кілька місяців тому. За цей час концепцію доопрацьовували згідно з побажаннями самих бійців. Відповідно до рішення Кабміну, до 2020 року в усіх військових частинах мають годувати за новими нормами.
Дмитро Долматов, Сергій Іщенко, Одеса, "5 канал"
Дивіться також фотогалерею за темою:
Тренування координації з артилерією: Як ВДВ ЗСУ відпрацювали навчально-бойові завдання – фотогалерея





