Пивну олімпіаду серед барменів влаштували у Харкові

    Розливати напій за міжнародними стандартами українців навчав австрійський фахівець. То ж змагання влаштували, щоби підвищити професійний рівень працівників пабів, які будуть обслуговувати гостей Євро-2012.

    Пиво потрібно наливати у келих лише під кутом 45 градусів. Температура напою має бути шість градусів за Цельсієм. Європейськими секретами розливання пива ділиться австрійський фахівець.

    Людвіг Якс, експерт-бармен: "У вас бармени чудові! Вони все вміють, але не знають, що чехи, німці, італійці, австрійці та я зокрема - любимо, коли наливають пиво - і піна на один палець вище країв келиха, і дві хвилини не спадає. По-іншому європейці не розуміють. Ваші бармени цього не знали".

    Українські бармени поради слухають. Та виконати європейські забаганки можуть не всі.  

    Сергій Азаров, бармен: "У нас менше пенки.  У них это считается , что не правильно налили пиво".

    Половина учасників олімпіади – дівчата. Вони впевнені: справжній бармен має не тільки напої  професійно наливати, а й бути психологом для відвідувачів.

    Юлія Мокроусова, бармен: "Приветливым быть, и бармен, первым делом , - это психолог. Потому что люди приходят на бар, они хотят поговорить, поделится своими проблемами".

    Схожі пивні олімпіади вже відбулися у Львові та Києві. Їх проводять, щоби навчити українців - європейських стандартів обслуговування.

    Найближчим часом у Харкові планують організувати навчання ще й для персоналу готелів, які прийматимуть гостей Євро-2012.

    Людмила Сотник, В`ячеслав Кузьменко, Харків, 5 канал

    Попередній матеріал
    У Києві презентували збірку інтерв`ю Олеся Ульяненка [відео]
    Наступний матеріал
    Перпелиця: Українсько-російське протистояння затяжне
    Теги: