Майже третина ресторанів Києва тимчасово закрилися після перевірки Держпродспоживслужби. Напередодні спеціалісти відомства провели інспекцію закладів громадського харчування столиці.
Санітарні порушення виявили у 30% ресторанів. Всім їм дали рекомендацію припинити діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків, йдеться у повідомленні на сайті Київського управління Держпродспоживслужби.
Перевірку вирішили провести у зв'язку із масовим отруєнням людей в одному із закладів мережевих ресторанів японської кухні. Станом на 1 липня кількість людей, які захворіли, збільшилася до 34. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Раніше повідомлялося про 16 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію через вживання суші.
Дивіться також фотогалерею за темою:
У Брюсселі відкрили підводний ресторан – фото















