Нейрохірург та лікар-онколог Антон Шкіряк заявив, що перероблене м'ясо і сало можуть спричинити розвиток раку, навіть звичайна свинина є онкогенною. Про таке повідомив "Обозреватель", із посиланням на слова медика.
"Є дослідження, які виявили канцерогени в тих чи інших продуктах. Це перероблене м'ясо – сосиски, ковбасні вироби тощо. Тому що там використовують нітрати натрію. Також доведено, що звичайнісінька свинина є онкогенною. Особливо, коли тварини отримують гормональне харчування на фермах. І сало теж шкідливе. Це концентрат холестерину, холестеринова бомба", – сказав лікар.
За його словами, розвиток пухлини пов'язаний зі зниженням кровопостачання органа, а воно знижується не від "нечистої сили".
"А від того, що судини забиваються і "труба", тобто судина, стає вужчою. Я, напевно, єдиний з українців, хто сало не пропагує і не їсть. Також шкідливі і смажені, копчені продукти – всі вони мають денатурований білок. Він дуже шкідливий", – підсумував лікар.
Як повідомляв 5.UA, всупереч поширеному твердженню про те, що вітамін D – улюбленець призначень "для профілактики" – лікує від більшості недуг, хибне. Постійне його вживання не допоможе запобігти перелому кісток та розвитку тяжких хвороб, зокрема онкологічних та серцево-судинних, повідомила на своїй сторінці у Facebook в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.