Сало, ринок Черкас
Сало, ринок Черкас 5 канал

"Легені люблять традиційну українську їжу": лікар розповів, як підтримати здоров'я дихальної системи

Читайте по-русски
Організму важливо отримувати поліненасичені жирні кислоти

Ми (і наші легені) – це те, що ми їмо: як національний український продукт допомагає зберегти здоров'я дихальної системи, в ефірі програми "Час: Online" на "5 каналі" розповів лікар-пульмонолог Євген Симонець.

"Легені люблять поліненасичені жирні кислоти – це речовини, які беруть участь в мембранотворенні стінки альвеоли – функціональної одиниці, яка забезпечує нормальний газообмін", – пояснив фахівець.

За його словами, корисним продуктом є звичайне сало:

"Найбільше поліненасичених жирних кислот є в морській рибі і в нашому улюбленому українському продукті – свинячому салі. Тому хоча б 1-2 рази на тиждень додайте до раціону або морську рибу (бажано хижаків, які не ростуть у рибних господарствах). Наприклад, звичайний оселедець буде корисним. І звичайне свиняче сало".

Нагадаємо, за даними МОЗ, в новому епідемічному сезоні в Україні очікується циркуляція трьох штамів грипу.

Попередній матеріал
На Банковій поліціянт відібрав у протестувальників прапор і викинув його – відео
Наступний матеріал
У зоні ООС військовий ЗСУ отримав поранення – в якому він стані
Loading...