Курортний сезон у Євпаторії відкрили Cвятом Чебурека

    Курортний сезон у Євпаторії відкрили Cвятом Чебурека. Кухарі виготовили близько півтори тисячі пиріжків із м`ясом. Зокрема, понад 400 маленьких із сюрпризами в начинці - побажанням на цілий рік. Національною кримськотатарською стравою пригощалися усі охочі.

    Півцентнера тіста та 15 кілограмів фаршу. Кухарі зранку пораються біля чанів. У кілька рук розкачують тісто, ліплять та смажать чебуреки. Останніми в чані смажать маленькі чебуреки із сюрпризами.

    Земфіра Малова, кухар: "Мы нажарили около 400 маленьких чебурек.в каждом из них пожелание  и каждый должен сьесть чебурек и прочитать то, что ему предстоит".

    "Чебурек із побажанням" - цьогорічне нововведення. Їх вигадали спеціально до курортного сезону - щоб розважити гостей Євпаторії. А для тих, кому чебуреки з побажанням не до смаку, кухарі виготовили традиційні з мясом та вегетаріанські.

    Діляра Якубова, авторка ідеї "чебурек побажання": "Мы жарим и с грибами,т.к.они востребованы вегетарианцами,  с сыром, с брынзой, с овощами, т.е.всевозможные, с яйцом, я знаю, что даже жарят с яблоками, но традиционные, конечно, с мясом".
     
    Понад тисяча традиційних і 400 маленьких чебуреків гості свята розмели за лічені хвилини. Із масового поїдання чебуреків курортний сезон у Євпаторії вирішили  вважати відкритим. Юлія

    Крючкова, Назар Кіндрачук, Крим, Євпаторія, "5 канал"

    Попередній матеріал
    Єдиний у світі таджицький чайний салон закрили в Берліні
    Наступний матеріал
    Патрулювання лісопаркових господарств на травневі свята посили у столиці
    Теги: