Повернулася з війни та започаткувала власну справу. Колишня снайперка після завершення військової служби повернулась у рідне Запоріжжя і разом із чоловіком, також ветераном бойових дій на Сході, створила ферму з вирощування птахів. Зараз постійними клієнтами є друзі та військові-побратими. Але фермерка планує розширювати господарство і створити власний торговельний бренд. Більше знає журналіст "5 каналу" Денис Розенков.
У 2015-му економістка за фахом та мати двох дітей Юлія Матвієнко пішла на війну. Бо, як сама казала – не могла бути Осторонь того, що відбувалося в країні. Із позивним "Білка" вона п’ять років відслужила снайперкою. Працюючи на найгарячіших напрямках АТО та ООС.
Після повернення з фронту і народження двійняток, Юлія зайнялася фермерством. Хоча, каже, раніше ніколи не мала справи з подібним бізнесом.
"Дійсно початок, але я ще не розуміла, що то буде бізнес, це коли заводила 50-т, 80-т, 100-о курчат. Тобто, планувала тільки для себе, вирощувати птицю, але так получилося, що вистачає ще й знайомим, знайомим знайомим", – розповіла Юлія Матвієнко.
Вирішила розводити курчат-бройлерів. Спочатку придбала інкубатор.
Головний помічник Юлії та співвласник родинної ферми – її чоловік Артур. Він також військовий, лише у вересні повернувся з війни. Та одразу взявся до господарства.
"Коли до мене подзвонили мої друзі, і кажуть, от у нас там ПТСР, нам погано, кажу – хлопці, та приїжджайте до мене, у мене є ферма, я вам дам вила, там землі он 40 соток не пахано, зранку от почистив, потім накорми. Яка там пост-травма, ти забуваєш про все!" – розповідає ветеран ООС, фермер Артур Железяка.
Зараз на родинній фермі ветеранського подружжя майже чотириста малих курчат та дві сотні вже підрослих бройлерів. В амбітних цілях – розширення господарства і створення власного торговельного бренду.
"Мені дуже приємно, що я можу дати можливість купляти справжнє м’ясо, яке я виростила, і я знаю, чим я годувала. Мене більше цікавить все ж таки якість. Тому тут не в кількості, а все ж таки питання в якості", – каже Юлія Матвієнко.
"Мені хочеться, щоб знаєш, у нас в країні було більше таких фермерів, які можуть на наші ринки поставляти м’ясо таке, щоб коли ти зварив бульйон і ти бачиш малюнок тарілки. А коли ти взяв курку і ти їси домашнє м’ясо, як я кажу, вирощене із любов’ю", – каже фермер Артур Железяка.
Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запорізька область, "5 канал"
Читайте також: Здійснив мрію дитинства: ветеран російсько-української війни, який переніс 33 операції, став фермером