Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич rbc.ua

Ексдепутати з опзж Шуфрич і Суркіс увійшли до складу Національного олімпійського комітету

Читайте по-русски
Новим президентом НОК став міністр Вадим Гутцайт

Депутатів від забороненої нині проросійської політсили опзж Нестора Шуфрича й Григорія Суркіса включили до складу членів Національного олімпійського комітету. Про це пише "Українська правда".

Новим президентом НОН України став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Як повідомляється, на ХХХVII звітно-виборній асамблеї НОК за кандидатуру Гутцайта віддали голоси 123 делегати. Кандидатуру Жана Беленюка на цю посаду підтримали 22 людини, за Ігоря Малинського віддали лише 2 голоси.

На Генасамблеї НОК також обрали нових членів НОК на період 2022-2026 рр. Зокрема, обрано Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук, Лілію Подкопаєву та інших. За це рішення віддали 99 голосів, проти – 11, утримались – 4.

До персонального складу членів НОК України включили представників Федерації стрільби з лука Нестора Шуфрича та Олену Садовничу й представників Федерації плавання Андрія Власкова та Віктора Міця. За це рішення віддали 94 голоси. Проти – 6 голосів, утримались – 9.

Довідка: Вадим Гутцайт – олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992 р. в Барселоні, тренер і президент Федерації фехтування України. З 2018 р. був директором Департаменту молоді та спорту КМДА, з 4 березня 2020 р. – міністр молоді та спорту України. 2019 р. був кандидатом у нардепи від партії "Слуга народу".

Читайте також: Майстер-клас із перевзування: нардепи забороненої опзж системно голосують у Раді за ініціативи "Слуги народу"

Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Попередній матеріал
Зеленський пояснив, що саме стане фундаментом довготривалого миру після перемоги над росією
Наступний матеріал
Новопризначена в. о. директора Довженко-Центру звільнилася з роботи
Loading...