Марія Чепіль ліпить уже сотий батон за зміну. Робить надрізи та готує до випікання. Починає роботу о 6 ранку, щоб усе тісто встигло підійти і спектися до обіду.
На пекарню перетворили кухню шкільної їдальні. Тут готують безкоштовні обіди для людей, які через карантин опинилися у складних життєвих обставинах. Хліб та здобу спочатку купували благодійники, але згодом кухарі вирішили готувати це власноруч.
За день тут готують обіди для дев'ятисот мешканців Черкас. Стільки ж треба і випічки. Тому робота на кухні кипить до ночі.
Усі продукти для страв проекту "Допоможи ближньому" привозять благодійники уже півтора місяця.
Доки волонтери готують ланчбокси до відправки – по обід приїхав багатодітний батько Максим, невдовзі у родині знову поповнення: чекають на восьму дитину.
Готові страви волонтери вантажать в автівки і розвозять до пунктів призначення. У кожного є список із сотні адрес.
Вісімдесяти дев'яти річна Галина Заячківська уже чекає біля під'їзду. Зізнається: ходити на закупи та готувати їй уже складно.
Зараз у списках на обіди самотні пенсіонери, багатодітні родини та люди з інвалідністю.
Організатори обіцяють: після карантину проект не припиниться.
Яна Лимаренко, В'ячеслав Ромодан, Черкаси, "5 канал"