Бізнес у Харкові потрохи піднімає голову. Однією з перших відкрилася піцерія. Її власник каже, що хотів подарувати харків'янам частину мирного життя. Але щоби бізнес запрацював, довелося шукати нову команду та шеф-кухаря. Які ще проблеми подолали та як нині працює заклад, дізнавалася журналістка "5 каналу".
Тісто готове – лишилося додати основні інгредієнти і в піч. Ця піцерія відкрилася чи не першою після того, як через атаки рашистів усе просто завмерло.
"Я подумав, що це буде максимально кльово показати, що місто живе, незважаючи на всі ці жахливі обстріли, незважаючи на щоденні трагедії, розруху, показати, що буде оплот такого довоєнного життя", – каже власник піцерії Павло Федосенко.
Нині на кухні нова команда. Дехто за плитою вперше. Кухнею керує Алехандро – з досвідом виготовлення піци 15 років. Він сам навчає новеньких майстерності робити італійську страву.
"У піци, в принципі, не може бути стандарту, тому що вона всюди різна, у всіх містах різна, у всіх країнах. Хтось полюбляє тонку, хтось більш пишну. Комусь подобається тонкий більш засушений борт, комусь більш м'який", – наголосив бригадир кухні Алехандро Агілера.
Головне – якісні складники. У Харкові досі обмежені поставки продовольства та ціни в кілька разів вищі за довоєнні. Тож піцерія щодня у пошуку продуктів.
"Ми замовляємо деякі у Полтаві, зараз будемо замовляти в Києві. Деякі продукти, запаси яких ми вже просто вичерпали, і у постачальників їх немає. Це така проблема, яку треба вирішувати. Не хочеться відходити від рецептури", – додав Павло Федосенко.
Піцерії місцеві зраділи – тож попит постійно зростає. Серед улюблених замовлень – сирна, ковбасна та "Маргарита".
"Ми вирішили не змінювати назв піц. Була ідея зробити щось більш актуальне – "Чорнобаївка", наприклад. Але спеціально вирішили від цього відмовитися, щоб не було асоціацій з війною", – зауважив власник піцерії.
Піцерія вже виготовила понад тонну продукту на волонтерські замовлення. Клієнти самі ініціювали оплату піци тим, хто її купити не може – захисникам Харкова, рятувальникам, лікарям та тим, хто не виходить з укриттів.
"Люди просто перераховують нам гроші, пишуть іноді в коментарях для кого – рятувальників, військових. Іноді пишуть – піца для хоробрих харків'ян. Ми з цих грошей формуємо умовний фонд і потрохи его випрацьовуємо, кожного дня готуємо десятки піц", – підсумував Павло Федосенко.
Ідея благодійної піци прижилася дуже швидко, тож нині пожертви надходять з усього світу. Наразі грошей вистачить на півтора місяця безкоштовних замовлень.
Оксана Нечепоренко, Харків, "5 канал"
Читайте також: Велике переселення: як бізнес і навчальні заклади переїжджають із гарячих точок на Хмельниччину
Друзі! Ми сьогодні боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільною людиною на своїй землі.
Нас захищають справжні Супергерої: ЗСУ, Нацгвардія, Тероборона, МВС, усі небайдужі Громадяни, які об'єдналися заради захисту Батьківщини.
Ми маємо безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів. Увесь світ підтримує Україну.
Зберігаємо спокій, підтримуємо одне одного, читаємо тільки перевірені новини та допомагаємо армії.
ЄДИНІ ОФІЦІЙНІ РЕКВІЗИТИ НБУ ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
ПЕРЕРАХУЙТЕ "КОВІДНІ" ГРОШІ З Є-ПІДТРИМКИ НА АРМІЮ: https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/index/index/id/118103/
ВІДПРАВТЕ ДРУЗЯМ ЗА КОРДОН ПОСИЛАННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Разом до перемоги над російськими окупантами!
Слава Україні! Героям слава!