twitter.com

У ЗСУ назвали несподівану версію причини пожежі на арсеналі в Калинівці

Військова частина, на території якої зайнялися склади, була розформована ще 2012 року. Тому на повноцінне відновлення частини бракувало грошей

Недофінансування - таку версію причин виникнення пожежі на військових складах у Калинівці озвучив начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов. Про це повідомляє "5 канал". 

За словами Шевцова, військова частина А-11-19, на території якої зайнялися склади, була розформована у 2012 році, а 2015 року цей наказ скасували. Проте на повноцінне відновлення частини грошей бракувало. Відтак, і система пожежогасіння застаріла, і умови зберігання боєприпасів - незадовільні.

За словами армійців, вогнем знищена частина тих боєприпасів, що зберігалися просто неба. Утім їхню кількість не називають. Нині на місці працює комісія Міноборони, а от командира частини - не затримано, хоча й допитано військовими прокурорами.

"Військова частина тривалий час підлягала розформуванню. Відповідно, вона не фінансувалася. Відповідно, майданчики були відкриті. Сховища ніхто для них не обладнував. Відповідно, що система пожежогасіння, яка була на арсеналі, була не новітня. Відповідають за події на арсеналі всі, відповідно до своїх функціональних обов'язків, і в межах тієї події, яка сталася", - відзначив начальник озброєння ЗСУ.

Нагадаємо, в місті Калинівка, що на Вінниччині, надвечір 26 вересня на складах озброєння та боєприпасів Міністерства оборони України виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Внаслідок розриву боєприпасів щонайменше двоє цивільних постраждали – були травмовані дві жінки. За останньою інформацією від ДСНС, з Калинівського району евакуйовані понад 30 000 людей.

Дивіться також фотогалерею за темою: 

Пожежа на найбільшому складі боєприпасів ЗСУ під Вінницею: фоторепортаж

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

 

Попередній матеріал
Український "Малюк" та "Хижак": що подивитися на приватному форумі оборонпрому
Наступний матеріал
Міс світу на візку: Україну у Варшаві представлять одразу дві красуні
Loading...