І повертаємося до України. У Волинських лісах цьогоріч грибів виросла рекордна кількість. І цим скористалися місцеві: масово йдуть на тихе полювання. Лісовим делікатесом смакуватимуть і українські захисники.
Віталій Ярмолюк досвідчений грибник. На тихе полювання ходить щороку. Чоловік не пригадує такого рясного лісового врожаю.
Тонни грибів – білі, маслюки, лисички, опеньки – маринують на місцевому консервному підприємстві. Перед цим у лабораторії їх перевіряють на вміст радіонуклідів.
Директор підприємства Галина Зінич розповідає: "Ми вже 2502 кг білого гриба переробили, сьогодні переробимо, рахуйте за 2 дні, тонну маслюків, тоді вже опеньки будемо брати і моховики".
Водночас лісівники традиційно застерігають грибників, мовляв, навіть досвідчені можуть помилитися.

Іван Пацаманюк, інженер з охорони та захисту лісу ДП "Маневицьке лісове господарство" говорить: "В деяких моментах відрізнити зовсім не можна, тому треба добре знати, якщо не впевнений в цьому, то не бери".
Цьогоріч смакуватимуть волинськими грибами й українські захисники. На передову консервацію з лісовими дарами доправлять волонтери.
Олег Ткачук, Волинська область, "5 канал"
Дивіться також фотогалерею за темою:
Грибний сезон: лісові врожаї тішать українців своєю кількістю









