Сюжет порятунок
Сюжет порятунок 5 канал

"Побіг, коли всі стояли осторонь": як 14-річний хлопець урятував дівчину в ставку

Сашко свій вчинок героїчним не вважає і каже, що не вагався ані хвилини

14-річного підлітка номінували на звання "Герой-рятівник року" на Черкащині. Олександр Кожукало врятував дівчину, яка тонула в ставку. Про героїчний вчинок підлітка − у сюжеті кореспондента "5 каналу" Яни Лимаренко.

 

21-річна Ірина Таран панічно боїться навіть підходити до води. Кілька днів тому вона мало не потонула в місцевому ставку.

"Я пірнала, плавала, було дуже глибоко, аж тут води наглиталася, у мене паніка, я кричу. Було багато рибалок – ніхто не підійшов", − пригадує потерпіла Ірина.

Сюжет порятунок
Сюжет порятунок5 канал

Почула крики про допомогу Ілона Шанторович. Жінка кинулася по допомогу до інших відпочивальників, адже сама плавати не вміє.

"Проходили чоловіки, але ніхто не допоміг. Я побігла до пляжу, бо знаю, що тут купаються люди. Я їх попросила, спитала, чи вони вміють плавати, адже жінка тоне", − розповідає мешканка Шполи.

Відгукнувся 14-річний Олександр Кожукало.

"Я поплив до неї, доплив, взяв її за шию, і однією рукою гріб до берега, а тоді дістав до дна ногами, вже було легше – витягнув її" − розповідає рятівник Олександр Кожукало.

Сюжет порятунок
Сюжет порятунок5 канал

Батьки хлопця кажуть: вчинок сина їх не здивував, адже виховували Сашка хоробрим та добрим.

Врятована дівчина дякує Сашкові, але цього разу приїхали подякувати хлопцеві й рятувальники. Номінують його на нагороду "Герой-рятівник року".

"Це дуже вагомий, мужній вчинок. Більше би таких – як добре в нас було б!" − каже капітан служби цивільного захисту Віктор Красилич.

Сашко свій вчинок героїчним не вважає. Каже: відчував, що зобов'язаний врятувати дівчину і зовсім не боявся. Восьмикласник уже визначився із майбутньою професією − хоче стати рятувальником.

Яна Лимаренко, Олександр Коваленко, Чекраська область, "5 канал"

Попередній матеріал
Онкологія: хто в групі ризику, як вчасно діагностувати та що головне в лікуванні раку – відео
Наступний матеріал
В Ямницькому ліцеї на Прикарпатті оцінили перший рік навчання за системою Нової української школи
Loading...