Путін
Путін Техносотня

Очільник Херсона відповів на "фантазію збоченця Путіна" щодо російського Причорномор'я

Читайте по-русски
Чиновник наголосив, що "Росія – це завжди смерть, приниження, голод, сморід, невігластво і страждання"

Споконвічними територіями Росії є лише болота під Москвою. Таким чином міський голова Херсона Володимир Миколаєнко відповів лідеру країни-агресора Володимиру Путіну на закиди про "споконвічно російські території Причорномор'я".

"Багато хто каже, що не варто звертати уваги на його (Путіна) хвору геронтологічну фантазію, але я вважаю, що на такі заяви потрібно реагувати. Ми два десятиріччя закривали очі на те, що вони називали Крим російським, і дарма. Тому що збоченці тим і відрізняються від нормальних людей, що не тільки фантазують, а втілюють свої мрії в реальність. І їм усе одно, що ці мрії обертаються кошмаром для всіх інших", – цитує слова Миколаєнка прес-служба Херсонської міськради.

Міський голова продовжив: "Мені здається, ми маємо нагадати Путіну і всім його прибічникам, що споконвічні російські території – це болота під Москвою. Все інше – це території, якими московити заволоділи, завдячуючи власній тваринній жорстокості та підступності. Порушуючи домовленості, нехтуючи обіцянками, використовуючи моменти слабкості сусідів, власноруч створюючи внутрішні кризи в сусідніх державах, вони зуміли побудувати велику імперію. Велику за розмірами, я маю на увазі. Ця імперія стоїть на кістках. На кістках мільйонів людей, життя яких не значили для московитів нічого. Це кістки і наших предків також".

Він зауважив, що і в сучасній Росії життя та доля людини – "дешевші за рубль".

"Саме тому вони плекають ілюзію власної величі, поливаючи її кров'ю. Росія – це смерть. Неважливо, куди вона приходить – у Сибір, на Урал, в Україну чи в Сирію. Росія – це завжди смерть, приниження, голод, сморід, невігластво і страждання. Про це має пам'ятати кожен українець, не тільки, коли він йде голосувати. Про це кожен з нас має пам'ятати, коли дивиться російське телебачення, читає російську пресу, слухає російську попсу чи купує російські товари", – наголосив чиновник.

Він акцентував, що південь України – етнічно, ментально, географічно і культурно український. Був таким і залишиться, навіть тоді, коли самої Росії вже не буде.

"Росія – це зло. Прошу пам'ятати про це, і по мірі можливості долучатися до того, щоб це зло обернулося на пил і погані спогади якомога швидше", – резюмував Миколаєнко.

Його звернення підтримали 33 депутати.

Нагадаємо, під час щорічної прес-конференції 19 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що "під час створення СРСР споконвічно російські території, які до України взагалі не мали жодного стосунку, – усе Причорномор'я, західні землі російські – були передані Україні".

А через кілька днів він звинуватив Польщу в розв'язуванні Другої світової .

Попередній матеріал
Кабмін спростив процедуру надання громадянства іноземцям-добровольцям
Наступний матеріал
В'ятрович звернувся до СБУ через святкування в центрі Києва 140-річчя Сталіна – заява
Loading...