Володимир Зеленський
Володимир Зеленський прес-служба Президента України

Історичні рекорди: директор соціологічної групи "Рейтинг" оцінив "медовий місяць" нової влади

Читайте по-русски
На цьому етапі українець закриє очі на будь-які помилки, – наголосив соціолог

Директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович у студії "5 каналу" оцінив свіжі заміри підтримки українським народом ініціатив нової влади.

"Напередодні парламентських виборів криві оцінки "правильності" і "неправильності" руху держави зблизилися. Пройшло два місяці після парламентських виборів. Ми зараз маємо: позитивна оцінка – 55%, негативна оцінка – 18%. Вперше в історії ми маємо понад 50% українців, які вважають, що держава рухається в правильному напрямку. Такого не було ніколи", – заявив соціолог.

За його словами, це, у свою чергу, "підтягує" наразі усі оцінки, які українці надають владі, її ініціативам, призначенням, заявам та ідеям.

"Якщо ти вважаєш, що в цілому все добре, то і власне матеріальне становище оцінюєш краще, ситуацію в державі – краще, ставлення до представників – краще. Тож маємо тотальний фавор до новообраної влади", – знизує плечима Антипович.

Він також прокоментував заміри задоволення діяльністю шостого президента України, Верховної Ради IX скликання та нового прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

"Понад 70% задоволені діяльністю президента Зеленського, близько 40% задоволені діяльністю новообраної Верховної Ради – це теж вперше за часи незалежності український парламент отримав такий величезний показник… Не надто яскравою є оцінка роботи прем'єр-міністра (28% – ред.), оскільки він тільки приступив. Володимир Гройсман приходив приблизно з таким показником", – зазначив експерт.

У підсумку, коментуючи останні скандали, пов'язані із партією "Слуга народу" та оточенням президента, Антипович пояснив: "На цьому етапі українець закриє очі на будь-які помилки, будь-які порушення регламенту. Якщо влада діє ефективно, за його оцінками, значить механізми, навіть з матом прийняті рішення – на це закриють очі".

Дивіться також відео повної розмови:

Нагадаємо, за результатами опитувань, більшість українців не знають, хто обраний від їхнього округу по мажоритарці.

Попередній матеріал
Зважує вантажівки в русі: біля Києва встановили перший в Україні майданчик з відповідним обладнанням
Наступний матеріал
На Миколаївщині бійці 79-ї ДШБ відпрацьовували навички десантування та захоплення плацдармів – сюжет
Loading...