Борщ
Борщ Shutterstock

В Україні планують започаткувати День борщу

Читайте по-русски
У планах – співпраця з Міністерством культури в цьому напрямку

Амбасадор української кухні, шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що планує започаткувати в Україні День борщу. Своєю ідеєю він поділився у шоу "Гончаренко рулить".

"Треба започаткувати День борщу. Ми будемо це робити з Мінкультом. Наприклад, на цей День борщу треба, щоб у кожному регіоні обрали один вид борщу, потім вони всі приїхали, приготували. І після цього експертна група обирає один борщ, і цей борщ стає офіційним на цей рік. Є рік Кроля, чи рік Корови, а буде рік Борщу. Наприклад, полтавського. Це ціла традиція народна", – сказав Клопотенко.

Шоу "Гончаренко рулить" виходить на "5 каналі". Нардеп Олексій Гончаренко за кермом машини спілкується зі своїми гостями і розпитує їх про важливі теми, а також обговорює ексклюзив щодо резонансних подій.

Дивіться також: "Варитиму борщ біля воріт ЮНЕСКО": як Клопотенко популяризує українську страву

Попередній матеріал
Щодня фіксують до 80 порушень: як Київ дотримується правил карантину
Наступний матеріал
Жахлива аварія на Тайвані: як потяг-експрес став пасткою для сотень пасажирів
Loading...