У Лос-Анджелесі – фінальні приготування до головної кіноподії світу, церемонії вручення "Оскарів". Уже розгорнули килим, яким ітимуть номінанти та почесні гості. Готуються не лише до церемонії, а й до Губернаторського балу. Це урочистий бенкет, одразу після нагородження. Що їстимуть і питимуть зіркові гості – у сюжеті журналістки "5 каналу" Нонни Стефанової.
Не червона, а "шампанова" – кольору шампанського – килимова доріжка церемонії "Оскар". Її вже розгорнули у Лос-Анджелесі. У неділю нею ступатиме бомонд світу кіно. Колір вибраний вдало – переконаний ведучий церемонії, Джиммі Кіммел. Жартує. Так американська кіноакадемія показала впевненість, що кров, якої не було б видно на червоній доріжці, тут не проллється. Бійок на церемонії не буде.
"Є багато чудових задумів, неймовірні музичні номери. Я вже кілька днів працюю над жартами, і думаю, що в нас буде чудове шоу", – перекоаний ведучий церемонії нагородження "Оскар" Джиммі Кіммел.
Яким буде шоу і хто ж отримає поважні нагороди – тримають у суворій таємниці. Натомість діляться секретами Губернаторського балу. Його влаштовують для номінантів і переможців – щороку після церемонії нагородження. Урочистий бенкет проводять у Бальній залі Рея Долбі, яка може вмістити дві тисячі гостей. За кілька днів до церемонії сюди запросили журналістів – розповісти про наїдки і напої.
"У нас у меню багато різних страв, десь 35-40. Маємо дещо навіть для вегетаріанців. Я привіз із собою з Лондону нашого шеф-кухаря Еліота, він готує англійські страви, як от смажену рибу з картоплею фрі та соусом на основі оцту", – каже шеф-кухар Вольфганг Пак.
Далі шеф-кухар перелічує десерти і другі страви, які готуватимуть для Оскарівських номінантів. Дещо і показує. Одна зі страв – японська Яловичина Міядзакі, одна з найбільш мармурових Яловичин у світі. А також – крекери з лососем у формі статуеток "Оскара". Вольфґанґ Пак відповідає за страви на Губернаторському балу вже 29 років. Обіцяє – наїдків буде вдосталь. А на десерт подадуть шоколадні сигари із сюрпризом.
"Ви можете опустити цю сигару в рідкий азот, замість гарячої, запаленої, вона стане украй холодною, і можна її закурити. І з'їсти також", – каже шеф-кухар Вольфганг Пак.
Напоїв на балу губернатора – теж буде вдосталь. Червоне, біле, а також ігристе вино – з найвідоміших винокурень світу. А ще розмаїті коктейлі з мартіні та текілою, або ж – безалкогольні.
"Ми хочемо бути впевнені, що незалежно від того, хто підійде до бару, у нас знайдеться щось для кожного. Тут буде дещо на знайомій основі, як-от маргарита чи палома. Але, звісно, ми збираємося додати фірмовий відтінок до всього цього", – розповідає бармен-міксолог Чарльз Джолі.
Ювілейна, 95-та церемонія вручення "Оскарів" відбудеться 12 березня. Лідером за кількістю номінацій є стрічка "Усе, завжди і водночас" – науково-фантастична комедія абсурду, про жінку, яка отримує шанс прожити життя по-іншому. Але повинна цей шанс захистити. Серед номінантів премії за найкращий фільм також "Аватар: шлях води", "Банши Інішерина", "Елвіс" – загалом десять стрічок. У списку номінацій і фільм української кінопродукції. Це стрічка "Будинок зі скалок", виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України. Режисер Сімон Леренґ Вільмонт. Лінійним продюсером та другим режисером фільму є український журналіст, колишній репортер "5 каналу" Азад Сафаров.
Нонна Стефанова, "5 канал"
Читайте також: Кінопремія "Золотий глобус": які фільми нагородили та як виступив на церемонії Зеленський
Читайте також: Претендент на "Оскар": у кінотеатрі Києва показали драму "Клондайк" – про що вона
Дивіться також відео за темою: ПАЛЯНИЦЯ. Як українська жінка помстилася російським окупантам
Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.
Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ
Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.