olpictures.ru

"Книжковий Арсенал-2019": назвали найкрасивішу книжку року

    Читайте по-русски
    Переможці конкурсу будуть експоновані у межах колекції "Найкрасивіші книги світу", яка презентується на Лейпцизькому та Франкфуртському книжкових ярмарках

    У перший день міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал", що відбувся 22 травня, назвали переможців конкурсу на найкращий книжковий дизайн. Про таке повідомляє "НВ"

    Слід зазначити, що цьогоріч гран-прі конкурсу отримало видання MARIA by Lesia Maruschak (RED ZET, художнє втілення: Ілля Жекалов, Lesia Maruschak). Ця ж книга перемогла в категорії "Експеримент".

    Переможець у категорії "Візуальна книга" – From Dusk Till Dawn (Родовід, дизайнер та редактор видання Саша Биченко).

    Переможець у категорії "Утилітарна книга" – "Кримськотатарська кухня" (їzhak, художнє втілення Олена Старанчук).

    Переможець у категорії "Дитяча книга" – "Абобаль-ябобаль" ("Талант", художнє втілення: Лія Достлєва, Кузько Кузякін, Закентій Горобйов).

    Також став відомий переможець у категорії "Текстова книга", відзнаку отримало видання: серія "Антологія української кінокритики". Видавництво "Національний Центр Олександра Довженка", дизайн, верстка – Надя Кельм; концепція обкладинки, верстки, архітектоніки – Надя Кельм спільно з креативною директоркою Ольгою Жук; наукове упорядкування – Станіслав Мензелевський, Олександр Телюк.

    Крім того, спеціальну відзнаку журі серед книг із культурологічними дослідженнями отримало видання ВУФКУ. Lost&Found. (Видавництво "Національний Центр Олександра Довженка"). Дизайн, верстка – Альона Соломадіна; концепція видання, дослідження і підбір візуального матеріалу – колективна робота дизайнерки разом з креативною директоркою Ольга Жук та кураторами/упорядниками Анною Онуфрієнко, Станіславом Мензелевським та Олександром Телюком.

    Переможці конкурсу будуть експоновані у межах колекції "Найкрасивіші книги світу", яка презентується на Лейпцизькому та Франкфуртському книжкових ярмарках і візьмуть участь у конкурсі Фонду Buchkunst поміж книг із найкращим дизайном з усього світу.

    Довідково, IX міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" триватиме з 22 до 26 травня.

    Попередній матеріал
    У Канаді вандали пошкодили пам'ятник князю Володимиру – фото
    Наступний матеріал
    Українська письменниця вперше здобула Літературну премію Європейського Союзу за роман "За спиною"
    Loading...