



































Одесит Олександр Доброжанський з війни повернувся влітку 2017-го. Тоді ж вирішив опанувати нову справу – задумав налагодити виробництво благородних твердих і цвілевих сирів. І не де-небудь, а в українському селі та з українських продуктів.
Сироварню розташували у наймолодшому німецькому селі України – Кудрявці на Одещині. Колись увесь цей край був заселений вихідцями з Німеччини. Нині вони тут – радше гості.
Будинок родини і став крафтовою сироварнею "Ліхтенфельд". На кухні сири варяться; на горищі, у спеціальному боксі з постійною температурою і вологістю, зберігаються. Дружина – підмайстер, мати і дочка – головні дегустатори. Справжній сімейний крафт, як в Швейцарії. Фото з унікального домашнього виробництва – у нашій галереї.