Україна та ЄС поглиблять співпрацю у питаннях безпеки харчових продуктів і наближення законодавства до європейських норм. Про це сторони домовились під час візиту комісара ЄС з питань здоров'я та харчової безпеки Вітеніса Андріукаітіса до Києва, передає прес-служба Держслужби з питань безпеки харчових продуктів.
Повідомляється, що 25 листопада українська та європейська сторони також досягли консенсусу в питанні боротьби з вірусними захворюваннями тварин і вдосконалення українського законодавства відповідно до європейських стандартів.
"Україна і ЄС поглиблять співпрацю у питаннях безпеки харчових продуктів, епізоотичного благополуччя і наближення законодавства до європейських норм. ... Під час переговорів Україна і ЄС домовилися про сприяння взаємній торгівлі", – йдеться в повідомленні.
Як стало відомо, під час свого візиту Андріукаітіс зустрівся з міністром аграрної політики і продовольства України Тарасом Кутовим і головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою. Сторони обговорили виконання Україною затвердженої стратегії імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів.
Крім того, також було домовлено про спільні зусилля України та ЄС у боротьбі з інфекційними хворобами тварин, зокрема з африканською чумою свиней (АЧС), сказом і нодулярним дерматитом.
У ході візиту єврокомісар також ознайомився з роботою Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.
Нагадаємо, 25 листопада ЄС пообіцяв прискорити надання Україні додаткових торговельних преференцій.