Меню 'Укрзалізниці'
Меню "Укрзалізниці"
Скріншот відео

"Перша проба" від "Укрзалізниці": як і чим годуватимуть пасажирів у поїздах

Компанія пропонує як меню, так і готовий ланч-бокс

"Укрзалізниця" презентувала нову послугу – повноцінне харчування в нічних поїздах. Через три місяці залізничники визначаться, чи влаштовує пасажирів таке харчування. У вівторок, 12 червня, зразки меню представили на столичному центральному вокзалі. Детальніше про проект "Перша проба" – в сюжеті "5 каналу".

Головне у довгій (багатогодинній) подорожі – не залишатися голодним! "Укрзалізниця" вирішила подбати про своїх пасажирів. Відтепер кожен охочий може замовити гарячі комплексні обіди або ж придбати ланч-бокс.

Питання їжі під час тривалих подорожей для пасажирки Валентини Андрющенко, в якої двоє дітей, дуже важливе. До їжі, розігрітої в поїзді, Валентина ставиться скептично.

"Їжа повинна бути свіжа, повинна бути не розігріта там, не лежати три дні в холодильнику, а має бути свіжоприготовлена, зі свіжих продуктів", – пояснила жінка.

А от її чоловік, Олег, який часто подорожує поїздами, таку ініціативу підтримує.

"Краще що-небудь замість як-небудь. Ось дивіться, з дітьми. Нам треба взяти вдома (їжу – 5.UA), покласти, скласти, по дорозі воно може зіпсуватися. І хто за це відповідатиме? Тут якщо за це буде хтось якось відповідати, то розігріте теж непогано, це краще, ніж нічого", – зазначив чоловік.

Уже з 18 червня в чотирьох нічних потягах, які курсують до Івано-Франківська, Ужгорода та Маріуполя, запрацює проект "Укразалізниці" "Перша проба".

"Ми пропонуємо повний комплекс харчування від сніданків до перших, других страв і десертів. Розрахунок можна буде здійснювати як готівкою, так і через кредитні картки. Обов'язковою умовою була можливість розрахунку в терміналах, незалежно від того, де знаходиться потяг, у процесі руху", – пояснив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

У меню, запропонованому компанією, – сирники, каші, грибний суп, гаспачо, курячий бульйон, картопляне пюре, кус-кус з овочами і навіть паста болоньєзе. Обслуговуватимуть пасажирів офіціанти-стюарди.

"Ми дотримуємося санітарних норм і термінів реалізації. Тоді розігріваємо і приносимо нашому клієнту або в той час, коли він вказує, або відразу за замовленням. А хто стежитиме за датою реалізації? В нас є кладовщик, а також адміністратор - на нього покладений обов'язок видавати продукти", – розповіла офіціантка поїзда Вікторія Карпенко.

Замовити обід можна буде телефоном, їжу принесуть просто на пасажирське місце з вагона-буфета. Придбати страви можна і в спеціально обладнаному сервісному купе. Там уже облаштували місце для зберігання продуктів, мікрохвильовки і морозильні камери.

"Цей продукт буде розкритий чи для розігріву, чи для сервірування, подачі, безпосередньо в вагоні. Тобто весь ланцюжок від моменту виробництва, фасування, логістичної доставки – до потрапляння цього продукту безпосередньо до пасажира – він закритий", – пояснив представник фірми-постачальника Борис Шестопалов.

Вартість страв – від 29 гривень. Ланч-бокси з великим набором страв і напоїв коштуватимуть від дев'яноста п'яти до ста п'ятнадцяти гривень. У ньому – бульйон, який треба залити окропом, каша кус-кус з овочами, сандвіч, круасан, обліпиховий чай та паперовий стаканчик.

Перш ніж запровадити гаряче харчування на всіх маршрутах, "Укразалізниця" протягом трьох місяців вивчатиме думку пасажирів у потягах, де започаткували експеримент.

Анна Брикова, Ігор Селянинов, "5 канал"

Дивіться також:

Попередній матеріал
Підняли по тривозі командувача ООС: як провели навчання українських танкістів у зоні відведення озброєння
Наступний матеріал
"Поліграф" з "Армія FM": що розповість командир 58-ї ОМБр Михайло Драпатий про визволення Маріуполя – відео