Референдум у Киргизстані таки відбудеться

    Референдум у Киргизстані - таки відбудеться - попри протести та за будь-якої явки. Про це сьогодні заявили представники Тимчасового уряду країни. Голосування призначене на неділю 27-го червня. Розглядатимуть нову Конституцію та статус Рози Отунбаєвої. Після усунення від влади Курманбека Бакієва вона - керує урядом, а віднедавна ще й виконує обов`язки президента.

    Референдум необхідний Тимчасовому уряду для подальшої роботи. Зокрема, для підготовки до виборів президента, що мають відбутися у жовтні. Навіть нещодавні заворушення на півдні - у Бішкеку називають спробою завадити голосуванню. Нині - за тиждень до референдуму - в Оші та Джалал-Абаді поспішно наводять лад. Протягом понеділка там заарештували кількох імовірних учасників погромів. У молодиків - за даними комендатури Оша - вилучили героїн, пістолети Макарова та кілька власноруч броньованих КАМАЗів.

    За даними правозахисників із Human Rights Watch, результатом зачисток у місті Ош стали не лише арешти, але і - нові погроми. Організація повідомляє про поранених і навіть - двох загиблих. Підтвердження цієї інформації поки що немає. Утім навіть місцева міліція ввжає ситуацію - небезпечною для голосування. Глава Ошського управління внутрішніх справ пішов у відставку - щоби відвернути референдум. Відкласти голосування закликає і колишній член Тимчасового уряду Едиль Байсалов.

    Жалоба за загиблими - не привід відкладати Референдум, вважають у Бішкеку. Міг би завадити - надзвичайний стан, але він завершується у п`ятницю, за два дні до голосування. 

    Попередній матеріал
    У Тернополі відбувся конкурс безпородних собак
    Наступний матеріал
    До 32-ох зросла кількість загиблих від вибуху метану на шахті у Колумбії
    Теги:
    Loading...